Društvo

Reakcija na posljednje izjave i postupke Darija Vraneša

Savez komunista: Prikoči doktore, nijesi ti oslobodio Pljevlja

Predsjednika opštine Pljevlja treba smijeniti jer je kontroverzni političar svojim izjavama to zaslužio, s obzirom na to što je činio otkako je postavljen na tu funkciju, a ako ostane i dalje tu đe je, može da postane faktor još većeg međunacionalnog razdora, saopšteno je iz Saveza komunista Crne Gore.

Savez komunista: Prikoči doktore, nijesi ti oslobodio Pljevlja Foto: Printscreen
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći dalje o posljednjim postupcima i izjavama predsjednika opštine Pljevlja dr Darija Vraneša, Komunisti poručuju da postaje sve očiglednije da je on „zalutao“ u politiku, te da, nažalost, nije jedini u Crnoj Gori. Zbog toga, smatraju, poslije svega što je uradio, oni koji su ga postavili na tu odgovornu funkciju treba da preispitaju svoju odluku da bi bile izbjegnute tenzije u opštini koju vodi ne razmišljajući o posljedicama.

„Vjerujemo da velika većina zdravomislećih građana herojskog grada Pljevalja ne dijeli stav nacionalističkog predsjednika opštine i da će smoći snage da mu stave do znanja da mu neki stavovi i razmišljanja o budućnosti Pljevalja neće proći, a iz Saveza komunista Crne Gore mu više nego glasno i jasno poručujemo: Prikoči doktore, nijesi ti oslobodio Pljevlja. Nijesi ti Crna Gora, nije ona tvoja prćija, zato ako već nećeš da uvažavaš tekovine Narodnooslobodilačke borbe protiv fašizma i Pete kolone, moraš poštovati Crnu Goru u kojoj živiš, njen Ustav, ili podnijeti ostavku“, kaže se u saopštenju. 

Vranešu krivična prijava za kršenje zakona i Ustava, kao i za pokušaj da Pljevlja stavi pod suverenitet Srbije
20
Vranešu krivična prijava za kršenje zakona i Ustava, kao…
24.02.2024 07:54
 
Patokratija podanika
5
Patokratija podanika
19.02.2024 07:00

Komunisti dalje navode da je „taj političar u ulozi predsjednika opštine Pljevlja, izgleda, opterećen poraženom ideologijom i umišlja da od njega i njegovih istomišljenika počinje istorija, grad Pljevlja i ova sloboda, i zato mu neko iz vlasti mora skrenuti pažnju na te apsurde i više nego opasne zablude, jer ni on i takvi ideolozi kao on ne mogu da omalovažavaju zemlju u kojoj žive, a posebno da udaraju na njen suverenitet i državnost”.

„Njemu su, izgleda, ekonomski razvoj Pljevalja, bolji standard i uslovi života svih građana velika nepoznanica i zato on čini to što čini; pokušava da mijenja istorijske datume za crkvene, odnosno prebrojava građane Pljevalja po nacionalnosti i slavi rođendane drugih zemalja, a svoje države poništava“, poručuju iz Saveza komunista.

Zaključuju da je Crna Gora slovila do sada, te da će tako biti i po sada, za antifašističku, sekularnu, slobodnu i nadasve partizansku vječnu zemlju svih njenih naroda i narodnosti.

Portal Analitika