Društvo

Pokazao negativan test na droge, ističe da su preksinoć postupili potpuno profesionalno

Saičić najavio prijavu protiv monaha, ponovio da mu je prijetio i bacio telefon

Lovočuvari u NP "Skadarsko jezero" i ranije su bili zastrašivani, no preksinoć su prvi put i napadnuti, poručio je direktor NPCG Vladimir Martinović. Sa lovočuvarima će ubuduće u čamcima biti i policija, naglašava Martinović.

Saičić najavio prijavu protiv monaha, ponovio da mu je prijetio i bacio telefon Foto: Screenshot
Portal AnalitikaIzvor

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić ponovio je da su on i njegov kolega Marko Gluščević preksinoć zatekli dvije osobe koje su lovile nelegalno ribu ostima, što je zakonom kažnjivo.

Iz tog razloga, kako je dodao, postupili su potpuno profesionalno, štiteći javni interes, tim prije jer su u plovilu u kojem su bile dvije osobe, a koje nijesu imale ni dozvolu, vidjeli veću količinu ribe. Saičić je dodao kako su on i kolega potom bili fizički napadnuti, a ponovio je i da je u incidentu učestvovao monah iz obližnjeg manastira Kom.

Uhapšene dvije osobe zbog napada na zaštitare na Skadarskom jezeru
20
Uhapšene dvije osobe zbog napada na zaštitare na Skadarskom…
04.02.2024 16:42
 
Iz manastira Kom tvrde: Naš monah nije učestvovao u incidentu na Skadarskom jezeru
30
Iz manastira Kom tvrde: Naš monah nije učestvovao…
04.02.2024 19:42

On je demantovao navode kako se bavi trgovinom narkotika, pri čemu je istakao kako su te tvrdnje, koje su iznošene u jučerašnjim saopštenjima sramotne. Navodi i da je odradio test na droge i da je bio negativan, a potom je rezultate testa pokazao na press konferenciji.

"Spreman sam i za poligraf", naglašava Saičić.

Ponovio je da je monah iz manastira Kom prijetio i bacio njegov telefon, koji još nije pronađen. Zbog toga je najavio i da će podnijvti prijavu protiv njega.

Saičić je dodao da svoj posao obavlja časno i pošteno, te da ni na jedan način nije optužio SPC za bilo šta time što je iznio u javnost detalje incidenta u kojem je učestvovalo i svešteno lice.

Vladimir Martinović je poručio kako su zabrinuti i da strahuju za živote čuvara, te da su ostvarili dobru saradnju sa Upravom policije.

Martinović je istakao i kako se nada da će u saradnji sa tužilaštvom pronaći "krtice" u NPCG.

Portal Analitika