Politika

"Kao jedan od prioriteta"

Radulović: Zakon o Vladi da se nađe u ekspozeu mandatara

Povodom Nacrta zakona o Vladi predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović, imao je danas sastanak, putem video konferencije, sa ekspertima Venecijanske komisije Warrenom Newmanom (Kanada), Francois Senersom (Francuska) i Vladimirom Vardanyanom (Jermenija).

Radulović: Zakon o Vladi da se nađe u ekspozeu mandatara Foto: Mara Babović/Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Na poziv ministra javne uprave Maraša Dukaja, ovom prilikom su od strane Udruženja pravnika Crne Gore saopštena viđenja vezana za sadržaj i neophodnost usvajanja zakonskog teksta kojim bi se uredio rad i funkcionisanje izvršne vlasti. 

Radulović je iskazao zadovoljstvo što je Udruženje pravnika Crne Gore imalo priliku participirati u izradi Nacrta zakona, kao i zbog činjenice da je Radna grupa uvažila predloge i sugestije date od strane Udruženja, podsjećajući da je Crna Gora ovaj zakon imala još 1902. godine.

Kako je kazao, Udruženje pravnika Crne Gore posebno je apostrofiralo neohodnost da nova 44. Vlada u što kraćem roku predloži ovaj zakon, te da se on nađe u Ekspozeu mandatara kao jedan od prioriteta i bude uvršten u Programu rada Vlade za 2024. godinu.

"Na prijedlog ministra javne uprave UPCG je prihvatilo inicijativu da se, nakon izbora nove vlade, zajednički organizuju okrugli sto sa ciljem daljeg razmatranja teksta zakona, na kojem bi se pozvali predstavnici akademske zajednice, civilnog društva i drugih zainteresovanih subjekata", kazao je Radulović.

Dukaj: Nadam se da će zakon o Vladi biti pred poslanicima do kraja oktobra
0
Dukaj: Nadam se da će zakon o Vladi biti pred poslanicima…
18.09.2023 16:12


Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p podgorica_neregistrovani
18.09.2023. 15:45

Ni jednoj Vladi ne odgovara donosenje ovakvog Zakona Bravo Radulovicu

12
0