Podgorica

Radović: Oko 450 objekata u Podgorici nije priključeno na gradsku vodovodnu mrežu

Oko 450 objekata nije priključeno na gradsku vodovodnu mrežu, kazao je direktor sektora za tehničko-operativne poslove ovog preduzeća Zdravko Radović za Gradsku televiziju. 

Radović: Oko 450 objekata u Podgorici nije priključeno na gradsku vodovodnu mrežu Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Ističe da će se i u narednom periodu raditi na kontroli, kako bi se dodatno smanjilo nelegalno korišćenje vodovodnih mreža.

Od početka akcije priključivanja potrošača na gradsku vodovodnu mrežu Vodovod i kanalizacija iskontrolisali su oko 800 objekata, kazao je Radović.

“Oko 450 objekata nije priključeno na javnu gradsku fekalnu kanalizaciju, oko 350 je priključeno. Jedna trećina objekata je to uradila legalnim putem, dok dvije trećine su nelegalno priključene”, kazao je Radović, prenosi Gradski portal. 

Ukoliko se u predviđenom roku građani ne priključe na kanalizacionu mrežu, dobiće novčanu kaznu.

“Zakon o komunalnim djelatnostima definiše kazne od 500 do 2,000 eura za fizička lica koja ne postupe prema predviđenim članovima, nešto bliže te obaveze definiše odluka oprikupljanju i ispuštanju otpadnih voda na teritoriji glavnog grada”, ističe Radović.

Podsjeća, da je tokom prethodne godine uloženo više stotina hiljada eura za rekonstrukciju i izgradnji vodovodnih mreža u Lješanskoj Nahiji, Berima i Komanima.


Portal Analitika