Abiznis

Radnici nekadašnje “Košute” za sjutra najavili novu blokadu puta Cetinje - Podgorica

Radnici nekadašnje ”Košute” ponovo će u ponedjeljak blokirati put Cetinje – Podgorica, a saobraćaj će biti zaustavljen od od 12 do 16 časova u mjestu Kruševo ždrijelo, javlja portal RTV Cetinje.

Arhiva Foto: RTV Cetinje
Arhiva
RTV Cetinje Izvor

Tu informaciju potvrdio je za RTV Cetinje advokat radnika Petar Martinović koji je kaže da se predstavnici Vlade još uvijek nisu oglasili povodom njihovih zahtjeva. Takođe je saopštio da su im uputili dopis sa tačnim brojem radnika koji potražuju devet zaostalih plata i povezivanje radnog staža.

“Očekujemo da će premijer Spajić i njegovi saradnici narednih dana razmotriti naše zahtjeve, te da će nas pozvati da konačno riješimo dugogodišnji problem i muku ovih radnika koji su pošteno zaradili svoje plate. Do tada ćemo biti istrajni i nećemo odustati! Još jednom se izvinjavamo građanima, jer smo primorani da ponovo blokiramo put. Nažalost, to je jedini način da predstavnici države shvate da se radnička prava moraju poštovati. Nadam se da će predstavnici Vlade pokazati empatiju, naročito prema ljudima koji imaju 60 i više godina”, kazao je Martinović u razgovoru za RTV Cetinje.

Podsjetimo, radnici nekadašnje Košute protestuju već mjesec dana, blokirajući svakog ponedjeljka put prema Podgorici.

Broj radnika koji traže da im se isplati devet zaostalih zarada je 693 sa ukupnim iznosom od 2.806.650 eura, dok je broj radnika koji traži povezivanje radnog staža 81.

Portal Analitika