Zdravlje

Prof.dr Violeta Mihailović-Vučinić, regionalni stručnjak u oblasti sistemske sarkoidoze

Boraviće u Poliklinici Moj Lab 9. i 10. decembra. Pregled možete zakazati na broj telefona 19989

Prof.dr Violeta Mihailović-Vučinić, regionalni stručnjak u oblasti sistemske sarkoidoze Foto: Moj lab
PR sadržaj
PR sadržajAutor
Portal AnalitikaIzvor

Sarkoidoza je sistemska bolest, čiji je uzrok nepoznat. Manifestuje se pojavom karakterističnih promjena na limfnim žlijezdama, plućima, oku, jetri, srcu i koži. Najčešće se javlja kod mlađih odraslih osoba i može imati nagao i postepen početak.

Bolest može početi i neprimjetno, kada se otkriva slučajno, ili se rendgenski snimak načini pošto se bolesnici žale na uporan nadražajni kašalj. 

Rjeđe počinje tegobama vezanim za druge organe.

U poliklinici Moj Lab ordinira prof. dr Violeta Mihailović-Vučinić, specijalista interne medicine, uži specijalista pulmologije je jedna od najvećih stručnjaka u oblasti sistemske sarkoidoze u regionu.

Oblasti naučnog rada i istraživanja dr Mihailović Vučinić su interna medicina, pulmologija, sarkoidoza, plućne fibroze i ostale bolesti plućnog intersticija.Dugi nizgodina se bavila dijagnostikom i liječenjem bolesnika sa tuberkulozom. Bila je glavni istraživač u kliničkim studijama iz oblasti onkologije, idiopatske plućne fibroze, pneumonije i genotipizacije.

Prof. dr Mihailović Vučinić će boraviti u Poliklinici Moj Lab 9. i 10. decembra, pregled možete zakazati na broj telefona: 19989.

Portal Analitika