Zdravlje

Prof. dr sci. med. Omer Devaja 15. i 18. septembra u Poliklinici Moj Lab.

Profesor doktor Omer Devaja, specijalista ginekolog i uži specijalista hirurg za ginekološku onkologiju će u Poliklinici Moj Lab vršiti procedure dijagnostičke i operativnehisteroskopije i Loop ekscizije

Prof. dr sci. med. Omer Devaja 15. i 18. septembra u Poliklinici Moj Lab. Foto: Moj Lab
PR sadržaj
PR sadržajAutor
Portal AnalitikaIzvor

Histeroskopija je veoma važan dio u ispitivanju steriliteta, ponovljenih pobačaja i/ili abnormalnog krvarenja iz materice. Dijagnostička histeroskopija se koristi da bi se ispitala unutrašnjost materice, postojanje septuma (pregrada) i/ili priraslica, polipa, mioma ili drugih abnormalnosti. Ukoliko se dijagnostifikuju patološke promjene u materičnoj duplji (polip, miom, pregrade) iste se mogu odstraniti operativnom hiteroskopijom koja se radi pod kratkom opštom anestezijom i pacijentkinje se, uglavnom, otpustaju istog dana.

Loop ekscizija (LEEP) je najsavremenija metoda za tretman predkancerogenih promjena na grliću materice. LEEP je ekciziona metoda za predkacerogene promjenekoje se dijagnostikuju PAPA brisom ili biopsijom grlića materice. Ova procedura se izvodi električnom omčicom i zamjena je za konizaciju grlića materice. LEEP metoda ima manje komplikacija kao što su: krvarenje nakon procedure, sužavanja kanala grlića materice (stenoza), manji negativan uticaj na fertilitet i smanjene šanse za prijevremeni porođaj. Prema rasporedu su za 15. 9. predviđene operacije, dok će se ambulantni pregledi obavljati 18. 9.

Za sve dodatne informacije pozovite 19989.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.