Svijet

VIDEO

Prevrnula se gondola u Veneciji: Turisti završili u vodi nakon što su odbijali da sjednu i prestanu da prave selfije

Grupa turista upala je u kanal u Veneciji kada se prevrnula gondola kojom su plovili, nakon što nisu poslušali naređenje da prestanu praviti selfije i sjednu. 

Prevrnula se gondola u Veneciji: Turisti završili u vodi nakon što su odbijali da sjednu i prestanu da prave selfije Foto: Schreenshot/The Guardian
Portal AnalitikaIzvor

Gondolijer, koji je pokušavao da napravi manevar dok je plovio brodom ispod mosta u blizini trga Svetog Marka, takođe je završio u mutnoj i hladnoj vodi, piše Guardian.

Kako pišu lokalni mediji, grupa turista iz Kine hodala je po gondoli i snimala selfije kada se dogodio incident, koji je snimljen i ubrzo postao viralan na internetu.

Manevar gondolijera ispod mosta zahtijevao je maksimalnu ravnotežu težine na brodu, ali su putnici navodno ignorirali njegove naredbe da sjednu i umjesto toga nastavili stajati i fotografisati, te su svojim ponašanjem prevrnuli čamac.

Objava na Instagram stranici Venezia Non è Disneyland (Venecija nije Disneznlend), koju su otvorili mladi Venecijanci kako bi bilježili nezgode turista u gradu, kaže da su turisti spašeni, a osušiti i sabrati su se mogli u obližnjem pozorištu La Fenice.


Portal Analitika