Zanimljivosti

Predstavljen jedan neobičan automobil: Porsche Taycan sa šiljcima

Dok čekamo prvi redizajn prvog električnog Porschea, na sjeveru Evrope je predstavljen jedan zaista poseban primjerak.

Predstavljen jedan neobičan automobil: Porsche Taycan sa šiljcima Foto: Porsche
Index.hrIzvor

Ovaj Taycan nosi ime Assasin, a radi se o umjetničkoj instalaciji mladog švedskog umjetnika Fabiana Bergmarka Näsmana koji je za festival Porsche Scopes pripremio Taycan "ukrašen" šiljcima.

U pitanju su tačno 73 šiljka koji su ljepilom pričvršćeni za karoseriju.

Ovakav auto bi teško prošao bezbjednosne standarde, posebno u slučaju naleta na pješaka, a oni drastično utiču i na aerodinamiku, što za sobom povlači veću potrošnju energije i manji domet.

Ovo je tek umjetnička instalacija koja, prema riječima autora, "postavlja pravila kako pristupiti predmetu čiju površinu prekrivaju šiljci". Zanimljivo je da ova tema nije rezervisana za Porscheov automobil, već ju je umjetnik koristio i na drugim kreacijama.

Automobil je dominirao izložbenim prostorom površine 5.000 metara izvedenim u napuštenoj toplani, gdje je na trodnevnoj manifestaciji izlagalo 65 umjetnika.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.