Regioni

Kotor

Posjeta prvog akvarijuma iznad očekivanja

Mirko Đurović iz Instituta za biologiju mora za Jutarnji program kaže da je broj posjeta u prvim danima otvaranja prvog akvarijuma u Crnoj Gori prevazišla njihova očekivanja.

Posjeta prvog akvarijuma iznad očekivanja Foto: Foto: RTCG
Posjeta prvog akvarijuma iznad očekivanja
RTCGIzvor

“Drago nam je da imamo toliko građana i onih iz drugih gradova koji žele da vide akvarijum. Svi su puni utisaka, utisci su pozitivni, što nam daje podstrek za budući rad. Bili smo u neizvjesnosti kakav će odziv biti, ali ova godina je bila pravi momenat da se nakon 60 godina rada kolektiv Instituta oduži gradu Kotoru i Crnoj Gori”, kazao je on.

Akvarijum ima tri dijela koja čine Jadransko more, Mediteran i Bokokotrorski zaliv.

“Imamo oko stotinak vrsta riba, rakova, školjki i drugih beskičmenjaka, mnogih vrsta koje posjetioci mogu vidjeti u prirodi. Preslikali smo određena staništa od Ulcinja do Boke i ljudi su oduševljeni”, ističe Đurović.

Djeci se najviše dopada touch pull, odnosno naš neposredni kontakt sa ribama i organizmima.

“Akvarijum ne čini samo postavka živih organizama, već smo postavili 12 info grafika, gdje smo izdvojili interesantne činjenice o mediteranu, Jadranu, organizmima”, kazao je on.

Cijene ulaznica su pet eura za odrasle, tri eura za djecu, a 11 za porodicu. 

"Za veće grupe imamo još popusta", kazao je Đurović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.