Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Popović – Ćulafić: Osnaživanje crnogorske dijaspore kroz interkulturalizam za zajednički regionalni put ka EU

Popović – Ćulafić: Osnaživanje crnogorske dijaspore kroz interkulturalizam za zajednički regionalni put ka EU

V.d. generalne direktorice Direktorata za interkulturalizam u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava, Ljudmila Mila Popović, sastala se u Tirani sa predsjednikom Zajednice Crnogoraca u Albaniji,  Marinkom Ćulafićem.

Popović – Ćulafić: Osnaživanje crnogorske dijaspore kroz interkulturalizam za zajednički regionalni put ka EU Foto: Zajednica Crnogoraca u Albaniji
Portal AnalitikaIzvor

"Popović je istakla važnost da ministarstvo, naročito kroz rad direktorata za interkulturalizam, razvija svoju višu i širu ulogu osnaživanja svijesti javnosti o pravima i doprinosima manjina kako u našoj zemlji tako i naše manjine u drugim zemljama", saopšteno je iz Zajednice Crnogoraca u Albaniji. 

Takođe je potencirala saradnju sa Albanijom u ovom domenu i upoznala gdina Ćulafića sa započetim formiranjem mješovite komisije za interkulturalizam sa Sjevernom Makedonijom, što bi itekako bilo potrebno i sa Albanijom kako bismo pozitivno uticali na zajedničku budućnost, da regionalna saradnja bude zajednička snaga na putu ka EU.

"Ćulafić se zahvalio direktorici Popović na posjeti i pažnji prema crngorskoj dijaspora, za koju kaže da joj treba još više podrške u svim sferama, a naročito po pitanju stvaranja mogućnosti za učenje i očuvanje maternjeg jezika. Iskazao je spremnost za dalju i bližu saradnju sa Direktoratom za interkulturalizam i sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava ka navedenim preporukama i pozitivnim ciljevima", navodi se u saopštenju. 


Portal Analitika