Crna hronika

Usvojen sporazum o priznanju krivice

Pola godine kućnog zatvora zbog 92 tablete MDMA

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice sklopljen između tužiteljke u VDT-u u Podgorici Maje Jovanović i B.Đ., okrivljenog za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pišu Dnevne ovine.

Pola godine kućnog zatvora zbog 92 tablete MDMA Foto: Pixabay
Dnevne novineIzvor

Okrivljeni je pristao da odleži pola godine kućnog zatvora zato što je 5. septembra 2020. godine neovlašćeno radi prodaje držao 37,5 grama marihuane i 92 tablete MDMA ukupne mase 30,782 grama.

“Opojnu drogu je držao u vozilu marke ‘škoda fabia’ kojim je upravljao N.M., a koju su službenici CB B. prilikom redovne kontrole pronašli i oduzeli, pri čemu je okrivljeni bio svjestan svog djela i htio je njegovo izvršenje, čime je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, stoji u sporazumu.

Dodaje se da su državna tužiteljka i okrivljeni B.Đ. saglasni su da Viši sud u Podgorici, kao stvarno i mjesno nadležan sud, okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, koja će se izvršiti tako što će okrivljeni istu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, pri čemu okrivljeni ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom kojim se uređuje izvršenje krivičnih sankcija.

Portal Analitika