Podgorica

Podgorički Pazar donosi bogat i raznovrstan program

Podgoričani će Novu dočekati sa Knezom, 17. decembra dolazi i Rade Šerbedžija

Podgorički Pazar, poslije dvogodišnje pauze, počeće sjutra veče na Trgu nezavisnosti. Pazar će otvoriti gradonačelnica Glavnog grada, aktiviranjem dekorativne rasvjete.

Podgoričani će Novu dočekati sa Knezom, 17. decembra dolazi i Rade Šerbedžija Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Glanog grada, ove godine Podgorički Pazar biće organizovan na još dvije lokacije. Na Trgu Bećir-bega Osmanagića, posjetioci će imati priliku da uživaju u autentičnim etno zvucima i da istraže bogatstvo proizvoda karakterističnih za taj dio grada. Ovo je prilika da se doživi duh tradicije i da se podrže lokalni stvaraoci. Na pomenutoj lokaciji, 22. decembra nas očekuje koncert Tanje Šeter.

Za najmlađe posjetioce, Trg Svetog Petra Cetinjskog postaće epicentar zabave. Organizovan je specijalan program za djecu koji će ih razveseliti i učiniti ove trenutke nezaboravnim.

Kako su kazali iz Glavnog grada, na ove dvije lokacije Pazar će početi nešto kasnije.

Podgoričani i posjetioci će 17. decembra imati priliku da uživaju u nastupu Rada Šerbedžije, dok će 2024. godinu dočekati uz Kneza i bend. Repriza dočeka rezervisana je za Bana Nedovića. 

“Pazar će trajati preko 40 dana, odnosno do 15. januara, a bogat program koji smo osmislili rezultat je timskog i posvećenog rada. Cilj je bio da svi autori koji stvaraju na teritoriji glavnog grada i Crne Gore budu zastupljeni”, kazala je Ana Medigović, v.d. sekretarke Sekretarijata za kulturu.

Podgorički Pazar neće biti samo prostor za kupovinu i uživanje u kulturnim sadržajima. Biće to mjesto gdje će se susresti generacije, gdje će se dijeliti osmjesi i stvarati uspomene.

“Na ovaj način je 64 privrednika/preduzetnika dobilo šansu za dodatnu zaradu, što bi značilo da je i to jedan od načina da podržimo privrednike u Podgorici. Privatnici koji su postavili panoramski točak i klizalište pokazali su dobru volju da podijele besplatne karte socijalno ugroženim kategorijama. Pojedina privredno odgovorna društva umjesto novčanih sredstava donirali su kućice, a o svim donacijama i finansijskom nalazu javnost će biti obavještena nakon završetka manifestacije”, kazao je Andrija Babović, v.d. sekretara Sekretarijata za komunalne poslove.

Portal Analitika