Abiznis

Vrijednost radova 3,3 miliona eura

Počinje izgradnja nove vatrogasne stanice u Nikšiču

U Nikšiću je položen kamen temeljac za izgradnju nove vatrogasne stanice, a vrijednost radova je 3,3 miliona eura - saopšteno je iz Vlade.

Počinje izgradnja nove vatrogasne stanice u Nikšiču Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

Cijena izvođenja radova za prvu fazu iznosi 693.544,249 eura, a rok izvršenja je tri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Kamen temeljac danas su položili odlazeći premijer Dritan Abazović, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, predsjednikom Skupštine Opštine Nemanja Vuković i komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić.

"Ako je neko zaslužio da dobije nov objekat onda su to nikšićki vatrogasci. Ovo nije samo odgovoran odnos prema građanima Nikšića već prema profesiji. Stoga neka izgradnja ovog doma bude simbol uzdizanja i jačanja položaja vatrogasaca i spasilaca na nivou cijele zemlje", kazao je Abazović.

Kovačević je kazao da Služba od koje zavise životi zaslužuje adekvatan i reprezentativan objekat i istakao da je to jedan od prvih projekata koje će Opština realizovati u narednom periodu. On je zahvalio Vladi Crne Gore i Upravi za kapitalne projekte na svekupnoj podršci.

Vuković je dodao da se Službi zaštite i spašavanja na ovaj način iskazuje zahvalnost od strane Opštine i države.

O značaju izgradnje novog vatrogasnog doma govorio je komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić koji je kazao da će izgradnjom i opremanjem Vatrogasne stanice riješiti višedecenijski problem smještaja ljudstva i tehnike Službe zaštite i spašavanja Nikšić i povećati njihova efikasnost.

"Na ovaj naćin će se osigurati kvalitetan prostor za vatrogasne i interventne jedinice koje učestvuju u akcijama zaštite i spašavanja, te u situacijama prirodnih katastrofa", naveli su iz Vlade.

Portal Analitika

Komentari (10)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Passion9_neregistrovani
18.09.2023. 07:22

Seljachine jedne: Kamen temeljac se postavlja od strane Velikog Majstora Velike Masonske Lozhe Montenegro, a ne od ovog chetnichkog navodnog gradonachelnika i dritka prevaranta. Okle ovi i kako li se svudje oni i samo oni nadju, samo mi to nije jasno?

0
1
J Jozo_neregistrovani
18.09.2023. 06:50

Da ne bude kao sa putem Tivat Jaz . Ko vise vjeruje ovoj bauljini ???

1
1
O Onje_neregistrovani
17.09.2023. 15:34

Aha Tu smo Sad znamo tko je kopao tunel Jasno ko dan Uvijek je to u kriminalističkoj teoriji upisano Zločinac prvi dolazi na mjesto zločina

2
1
G Garfangel_neregistrovani
17.09.2023. 12:37

Planira li ko da pravi štalu,pozovite premijera rado će doći na polaganje temelja...

2
1
K Kanela_neregistrovani
16.09.2023. 20:05

Abazović je kao 10 u jedan.Na svakom prigradskom događaju ga ima.Voli čovjek da je svakoj šerpi poklopac. Vjerovatno i kod nas je počelo kloniranje.

5
1
B Budoš_neregistrovani
16.09.2023. 16:44

Znate li da ova splačina desno je zaboravila prošle godine da priloži jedan dokument Evropi, pa su bezpovratna sredstva koja su za taj objekat bila namjenjena propala? I znate li još da je Evropa taj isti objekat procijenila na 6x manju vrijednost?

8
0
E Emina_J
16.09.2023. 12:14

Bravoo ... e , to treba ....!!! " Počinje izgradnja nove vatrogasne stanice u Nikšiču "

0
7
D Daki_neregistrovani
16.09.2023. 12:13

Kakav li ce ovdje haos da ispadne ,šta god dodirnu nastaje ludilo

9
0
V Vala_baš_neregistrovani
16.09.2023. 11:25

Je li ono opet on? Mora da je došao na mobu da pomogne ižljevanju ploče .Tako se to radi u Ulcinju, pa mu ostalo. Nego, ne valja što nema kakvo radno odijelo.

9
0
A AmanZaman_neregistrovani
16.09.2023. 11:34

@Vala_baš_neregistrovani .....možda je na satnicu. Nego,nedaj Bože da je zima pa da izvlači kao Vučić đecu iz mećave pred kamerama.Ovdje ti to ne pali Dritane.

10
0