Podgorica

Počinje Evropska nedjelja mobilnosti

Glavni grad Podgorica će brojnim događajima obilježiti Evropsku nedjelju mobilnosti (European mobility week) sa, kako su kazali, ciljem da podstakne građane da kroz različite aktivnosti daju svoj doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za izazove urbane mobilnosti.

Počinje Evropska nedjelja mobilnosti Foto: PG BIro
Portal AnalitikaIzvor

Evropska nedjelja mobilnosti se ove godine obilježava pod nazivom „Save energy“ i vodeća je kampanja Evropske komisije za podizanje svijesti o održivoj mobilnosti koja promoviše promjenu ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prevoza i drugih čistih, inteligentnih transportnih rješenja.

"Obilježava se svake godine od 16-22. septembra u gradovima širom Evrope, a u Podgorica će početi sjutra 16.09. sadnjom platana u Bloku V, u neposrednoj blizini škole Štampar Makarije sa početkom u 11.00h. To će biti prilika da na samom početku kampanje pošaljemo poruku o značaju ozelenjavanja urbanih sredina, kao i promociji pješačenja i boravka na otvorenom", navode iz Glavnog grada. 

Istog dana, u okviru Džada Film festivala biće najavljen program obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, u Ulici Velimira Terzića u Bloku V.

"Pozivamo sugrađane i predstavnike medija da u što većem broju uzmu učešće u kampanji kako bi zajedno radili na podizanju svijesti i konkretnom djelovanju kada je u pitanju očuvanje životne sredine u našem gradu kroz primjenu održivih rješenja", navode u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.