Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Završen sastanak parlamentarne većine glavnog grada; Čarapić: Do dogovora može doći, ali teško je pronaći zajednički jezik sa Pokretom za Podgoricu

Sastanak parlamentarne većine u Podgorici

Završen sastanak parlamentarne većine glavnog grada; Čarapić: Do dogovora može doći, ali teško je pronaći zajednički jezik sa Pokretom za Podgoricu

Završen je sastanak parlamentarne većine u Podgorici.

Završen sastanak parlamentarne većine glavnog grada; Čarapić: Do dogovora može doći, ali teško je pronaći zajednički jezik sa Pokretom za Podgoricu Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić je kazao je da većina koalicionih subjekata ne vidi pretjerane izazove koji se ne mogu prevazići.

“Mnogi smatraju da je prostor za dogovor apsolutno prisutan i da do toga može doći, na tom fonu smo i mi, navijamo uvijek za stabilnost ali jako je teško pronaći taj zajednički jezik i dalje sa Pokretom za Podgoricu”, rekao je on za TVCG nakon sastanka.

Čarapić dodaje da sumnja da se radi o nekoj bočnoj političkoj agendi.

“Ukoliko bi se ona eliminisala taj dogovor bio napravljen za nekoliko minuta", kazao je Čarapić.

Čarapić je kazao da je stav vladajuće većine je da nema raspuštanja Skupštine Glavnog grada.

"Niko ne isključuje kao krajnju opciju, ali ne vidim da je to odbornicima Pokreta za Podgoricu primarna opcija barem to nisu deklarisali na ovom sastanku. Konkretnih predloga Pokreta za Podgoricu nije bilo na sastanku", naglasio je on.

On je istakao da je i dalje nedefinisano šta treba uraditi da bi se stanje stabilizovalo do kraja.

Sastanak je organizovan kako bi se riješila kriza u Glavnom gradu nastala istupanjem pet odbornika iz Pokreta Evropa sad, koji traže da učestvuju u vlasti.

Sastanku u parlamentu Grada prisusutvuju u ime PES-a Olivera Injac, Tihomir Dragaš, Vasilije Čarapić i Boris Pejović, Demokrata Danilo Šaranović i Vladimir Čađenović, Nove srpske demokratije Koča Đurišić i Radoš Zečević, Pokreta za promjene Branka Bošnjak i Mladen Jovanović, pokreta URA Luka Rakčević i Milena Vuković, Pokreta za Podgoricu Balša Špadijer, Nađa Ljiljanić i Miloš Krstović, Demokratske narodne partije Vladimir Bulatović, Prave Crne Gore Stefan Vešović i Slobodne Crne Gore Boban Radević i Vladislav Dajković, navodi Dan.


Portal Analitika