U dužini od 12,8 kilometara

Počela rekonstrukcija puta od Lepenca do Ribarevina

Radovi na rekonstrukciji dionice puta od Lepenca do Ribarevina, u dužini od 12,8 kilometara, su počeli, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Počela rekonstrukcija puta od Lepenca do Ribarevina Foto: MSP
Portal AnalitikaIzvor

To je, kako su objasnili, sastavni dio rekonstrukcije magistranog puta Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane, koja je počela u avgustu prošle godine.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da je vrijednost cjelokupnog projekta skoro 36 miliona EUR, a radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta naredne godine.

“Završetkom rekonstrukcije ovog putnog pravca imaćemo put koji svojim elementima i kvalitetom izgradnje predstavlja modernu i bezbjednu saobraćajnicu, koja će omogućiti udobnije, bezbjednije i ekonomičnije putovanje lokalnog stanovništva i odvijanje saobraćaja u tranzitu”, rekao je Radulović koji je posjetio gradilište.

On je zahvalio učesnicima u saobraćaju na razumijevanju zbog sporijeg odvijanja saobraćaja i zastoja, ali je najavio i nove investicije na sjeveru zemlje.

“U kontinuitetu nastavljamo sa ulaganjima na sjeveru zemlje. Pored početka izgradnje dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica, možemo očekivati početak radova na putnom pravcu Bijelo Polje – Dobrakovo, što će uz završetak projekta Rožaje – Špiljane i Lubnice – Jezerine, značajno unaprijediti putnu infrastrukturu i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore”, naveo je Radulović.

Početku radova na dionici Lepenac – Ribarevina sa Radulovićem prisustvovao je i direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović.

“Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane se izvode zadovoljavajućom dinamikom. Očekujem da će ugovor biti ispoštovan i da će biti završen u skladu sa ugovorenom dinamikom”, kazao je Vuksanović.

Portal Analitika