Podgorica

Uživaju i djeca i odrasli

Počela ljetnja sezona na olimpijskom bazenu SC ,,Morača“: Rashlađenje svima prija

“Đed i ja uživamo danas ovdje. Tu imam i drugova i drugarica, družimo se, kupamo, lijepo nam je. Još jednu sedmicu idem u školu. Rashlađenje danas mi baš prija, nedjelja je, slobodan dan, taman da se đed i ja lijepo odmorino i iskupamo”, kazao je devetogodišnji Dobrivoje Janković, koji je na bazen došao sa đedom Slobodanom.

Počela ljetnja sezona na olimpijskom bazenu SC ,,Morača“: Rashlađenje svima prija Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Ako je suditi po prvom vikendu, onda je za očekivati da će na otvorenom olimpijskom bazenu u sklopu SC ,,Morača“ ove sezone biti zabilježen rekordan broj posjetilaca.

Bazen je počeo da radi prije pet dana, a već juče voda nije bila hladna, a posjeta je bila odlična. Oko 15 časova na otvorenom bazenu bilo je blizu 200 posjetilaca, svih generacija. S obzirom na to da tek kreću prave podgoričke vrućine, izvjesno je da će i ovoga ljeta otvoreni bazen biti jedno od omiljenih gradskih kupališta.

KUPANJE

Slobodan Janković na bazen je došao sa devetogodišnjim unukom Dobrivojem.

“Danas smo prvi put došli na otvoreni bazen, a inače smo svakog ljeta redovni posjetioci. Zimi dolazimo na kupanje na zatvoreni bazen. Danas smo slobodni i unuk i ja, dan je lijep, pa smo došli da se malo rashladimo. Voda nije hladna, prijatno je za kupanje. Morača je hladna za mene, dolazimo na kupanje isključivo na bazen ili odemo do mora”, kazao je Janković.

Dobrivoje naglašava da već nekoliko godina dolazi na bazen sa ocem ili đedom.

“Đed i ja uživamo danas ovdje. Tu imam i drugova i drugarica, družimo se, kupamo, lijepo nam je. Još jednu sedmicu idem u školu. Rashlađenje danas mi baš prija, nedjelja je, slobodan dan, taman da se đed i ja lijepo odmorimo i iskupamo” kazao je devetogodišnji učenik OŠ ,,Savo Pejanović“.

Miloš Đurović na kupanje je došao sa osmogodišnjim sinom Balšom.

“Prvi put smo na otvorenom bazenu ove godine. Voda je odlična, čista, nije uopšte hladna. Pomažem sinu da savlada tehniku plivanja. Zna dobro da se održava na vodi. Živimo u centru, zbog đece dolazim na bazen, inače ja volim da se kupam na Morači ili Cijevni”, kazao je Đurović.

Navodeći da pohađa Osnovnu školu ,,Milorad Musa Burzan“, Balša kaže da uživa što slobodno vrijeme sa ocem provodi na bazenu.

“Nema drugara iz škole ili kvarta danas ovdje, ali tu je tata, odlično se provodimo”, kazao je Balša.

Sparno nedjeljno poslijepodne na bazenu je proveo i Rus Dimitri Kućin.

“U Podgoricu sam stigao prije sedam dana. Prvi put sam ovdje, nikad nijesam bio u Crnoj Gori. Ovdje na bazenu je odlično, lijep je dan, nije previše vruće, voda je čista, baš mi prija. Vjerovatno ću opet doći na kupanje, jer ću biti u Podgorici još sedam dana, nakon čega idem u Bar, pa ću se kupati na moru”, kazao je Dimitri.

SUNČANJE

Katarina Pejović na bazen je došla sa koleginicom Mirjanom Bojić.

“Razmišljale smo da danas odemo do mora, ali nijesmo bile sigurne hoće li pasti kiša. S obzirom na to da smo ostale u Podgorici, a kiša nije pala, odlučile smo da dođemo na bazen, jer sam vidjela da je otvoren prije nekoliko dana. Nijesmo pogriješile, ovdje je odlično. Voda čista, nje hladna, a suncobran i ležaljke su besplatni. Dolazićemo opet, i prije podne kada je sunce blago i manja gužva” kazala je Pejović.

Taksijem iz Maslina na bazen su stigli drugovi Andrija Mijović, Miloš Marković (koji su završili deveti razred OŠ ,,Vladimir Nazor“) i Stefan Mraković (učenik trećeg razreda srednje škole).

“Upravo smo stigli. Prvi put na otvoreni bazen ove godine. Još se nijesmo okupali, samo provjerili kakva je voda. Odlična je, čista, nije uopšte hladna”, kazao je Stefan.

Navodeći da sva trojica živi u Maslinama, Andrija je kazao da su na bazen stigli taksijem.

“Podijelili smo cijenu vožnje. Sviđa mi se to što nijesu mijenjali cijenu ulaznice za bazen. Prethodnih godina smo dolazili često ovdje na kupanje. Super nam je ovdje.

Sad će nam stići društvo. I ovog ljeta bićemo redovni posjetioci”, kazao je Mijović, sa kojim je saglasna dvojica drugova.

A cijenu taksi prevoza od Konika do SC ,,Morača“ podijelili su i Florijan Krasnići, Lenton Bajra i još nekoliko njihovih drugova iz naselja.

“Super nam je na bazenu. Kad se raspustimo, dolazićemo često”, kazali su ovi učenici škola ,,Marko Miljanov“ i ,,Savo Pejanović“.


Gradsko privredno društvo Sportski objekti sezonu kupanja na otvorenom olimpijskom bazenu u okviru SC ,,Morača“ otvorilo je 1. juna. Prethodno su završene sve pripreme za početak sezone, bazen je napunjen vodom i postavljen je bazenski mobilijar. Za one koji toliko ne vole sunčanje, tokom cijele godine radi zatvoreni bazen.

Cijene ulaznica kao prethodnih godina

Cijene ulaznica ostale su iste kao prošle godine. Cijena karte na otvorenom olimpijskom bazenu je 2,5 eura u prijepodnevnoj smjeni, od osam do 12 sati, a tri u popodnevnoj, od 14 do 19 časova. Za korisnike su dostupni besplatni suncobrani i ležaljke.

Detaljne informacije o uslugama koje pruža gradsko privredno društvo Sportski objekti građani mogu naći na njihovom zvaničnom sajtu www.pgsport.me.

Otvoreni olimpijski bazen u okviru SC ,,Morača“ prošle godine posjetilo je 18.927 korisnika, dok je zatvoreni vaterpolo bazen od početka godine do kraja maja posjetilo više 11.500 korisnika.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.