Moda

Nekoliko trikova kako da izaberete idealnu odjevnu kombinaciju za večeras

Plijenite stilom: Modni savjeti kreatorke Nataše Pejović za najluđu noć

Sagovornica Analitike ističe da je sada popularna crvena boja, pliš i čipka sa krupnim kristalima i poručuj da ne treba pretjerivati sa detaljima

Plijenite stilom: Modni savjeti kreatorke Nataše Pejović za najluđu noć Foto: Shutterstock
B.R.K.
B.R.K.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Noć kada ispraćamo staru i dočekujemo Novu godinu veče je euforije, dobrog raspoloženja, pjesme, plesa, ali i prilika kada mnogi žele da zablistaju u posebnoj, što da ne i svečanoj toaleti. 

Ovo jeste posebna noć, pa mnoge dame i mjesec ranije planiraju odjeću za doček i novogodišnji provod. 

Ipak, u želji da što bolje izgledamo, nekada možemo i pretjerati. Cijenjena crnogorska modna kreatorka Nataša Pejović za čitaoce Portala Analitika otkrila je nekoliko trikova kako izabrati idealnu odjevnu kombinaciju, a ne pretjerati. 

Nata-a-Pejovi

Foto: Lazar Kovačević

“Doček Nove godine vezuje se za svečanost i prazničnu euforiju pa je logično da će i naš outfit biti u sličnom duhu. Prva asocijacija za novogodišnje kombinacije su modeli urađeni od svjetlucavih materijala”, kaže Pejović. 

Crvena boja i čipka

Novogodišnji praznici, tradicionalno, vezuju se za crvenu boju, koja simbolizuje radost. Na radost ljubitelja te boje ona je popularna i ove godine. 

“Ipak, sve zavisi od toga gdje ćete dočekati ovaj praznik. Svakako, prilika dozvoljava da pustite mašti na volju i budete malo smjeliji u odabiru. Ono što jeste sada popularno je crvena boja, pliš i čipka sa krupnim kristalima”, ističe Pejović. 

Sagovornica Analitike upozorava i da je riječ o dekorativno jakim materijalima pa bi, savjetuje ona, bilo dobro da modeli budu svedeni. 

“Ko se ne osjeća prijatno u atraktivnim modelima ovog tipa može kroz aksesoar (cipele, torbu ili šal) da podigne styling novogodišnje noći”, ističe Pejović. 

Kako izbjeći greške

U želji da zablistamo u novogodišnjoj noči, kako dodaje, ljudi nerijetko griješe kad su ovakvi događaji u pitanju pa pretjeraju. 

„Iz želje da se izgleda što je bolje moguće kombinuju dekorativno jake komade (haljina i cipele ili nakit)”, pojašnjava Pejović. 

Naša sagvornica naglašava da je važno imati mjeru i držati se osnovnih modnih načela, a to je, ističe, da akcenat stavite na jednu stvar. 

“Nikako ne bi trebalo pretjerivati sa detaljima jer lako možete preći granicu dobrog ukusa. Ako je riječ o haljini gledajte da vam obuća i torba budu neutralne. Sa druge strane ako imate jednostavnu haljinu možete podići priču upečatljivim nakitom”, zaključuje naša sagovornica. 

Portal Analitika