Svijet

Plenković o optužbama iz Srbije: Ja sam očigledno najveći ustaša tamo

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Pragu da je vidio "besprizorne i burne reakcije" iz Srbije koja Hrvatsku optužuje da je zaslužna za to što Zapadni Balkan nije izuzet od embarga EU na uvoz ruske nafte.

Plenković o optužbama iz Srbije: Ja sam očigledno najveći ustaša tamo Foto: Portal Analitika
24 sata, N1Izvor

''Ja sam očigledno glavni ustaša tamo u zadnja tri mjeseca. Srbija ne može da sjedi na dvije stolice'' kazao je Plenković u Pragu, uoči početka samita Evropske političke zajednice.

Poručio je da Srbija može da dobije koju god naftu želi, samo ne rusku.

''Svu naftu koju Srbija treba, može – osim ruske. Kad bi im privreda bila na koljenima, da građani nemaju benzin, to je drugo, ali da će Srbija imati jeftiniju naftu, a mi.. šta ćemo mi biti, budale'' kazao je predsjednik hrvatske vlade.

 

Vučić: Ne krivim Hrvatsku, ona radi isti posao od 1941.
2
Vučić: Ne krivim Hrvatsku, ona radi isti posao od 1941.
06.10.2022 13:36
Vulin o uvozu nafte: Hrvatska je iskompleksirana ustaška država
6
Vulin o uvozu nafte: Hrvatska je iskompleksirana ustaška…
06.10.2022 11:38

 

Kako ističe Plenković, prvi put je doživio da ga nazivaju "ustašom", dodajući da je to retorika van svih okvira i van svake pameti.

''Srbija neće biti ugrožena'' naveo je Plenković uoči sastanka na kom učestvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se Hrvatska sama pohvalila da je zasužna što Zapadni Balkan nije izuzet od embarga EU na uvoz ruske nafte.

''Ja ponavljam, Hrvatska je radila samo svoj posao koji radi od 41. pa nadalje. Hrvatska samo radi svoj posao, sve ono što je radila prethodnih 70, 80 godina. Uopšte ih ne krivim'', rekao je predsjednik Srbije, polemišući sa novinarima iz Hrvatske u Pragu.

Portal Analitika