Društvo

Nova ročišta po tužbi Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera zakazana za 16. februar i 6. mart

Piperović: Abazović danas uspio da ocirkusi sudnicu kao što je ocirkusio i državu

Glavna stvar koja se desila danas je da je Abazović kazao kako je to njegov stav - životni i politički. Time su otpali navodi iz odgovora na tužbu, poručio advokat Lazovića

Piperović: Abazović danas uspio da ocirkusi sudnicu kao što je ocirkusio i državu Foto: Mara Babović/Pobjeda
Biljana Roćen-Knežević
Biljana Roćen-KneževićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je održano suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića. 
 ”Abazović je uspio da ocirkusi sudnicu kao što je ocirkusio državu”, poručio je u izjavi za Portal Analitika nakon današnjeg ročišta advokat Lazovića, Zoran Piperović. 

Podsjećamo, Abazović je, nakon ročišta, kazao da mirno čeka sudsku odluku i da je tražio od ulcinjskog suda da se obrati Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i da im se omogući uvid u prepiske bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića, biznismena Ranka Ubovića i Aleksandra Mijajlovića, koji su protiv njega podnijeli tužbu.

Abazović: Sud da traži od SDT-a prepiske Lazovića i Ubovića, mirno čekam sudsku odluku
2
Abazović: Sud da traži od SDT-a prepiske Lazovića…
08.12.2023 12:50
Abazović i Lazović stigli na suđenje u Ulcinj
8
Abazović i Lazović stigli na suđenje u Ulcinj
08.12.2023 09:47

“Rekao sam da mi raspravimo ovo zbog čega je podnijeta tužba a to je da je povrijedio prava ličnosti kada je rkazao da Lazović švercuje kokain i cigarete. Rekao je da će to da pokaže vrijeme. Predložio sam da dok to pokaže vrijeme neka on plati, a kada i ako pokaže vrijeme neka Lazović ide u zatvor, a do toga nikada doći neće. I to je malo bilo pa je predložio da sud, po službenoj dužnosti, pribavi Skaj prepisku u kojoj se pominju Ubović, Lazović i Mijajilović”, pojasnio nam je Piperović. 

On ističe i da se materijal koji je Abazović dostavio ne odnosi na Zorana Lazovića. 

“To ne da nema veze sa predmetom nego se pokazalo da je on i ovo suđenje iskoristio da pravi narativ na koji je naučio već tri godine. Dostavio je gro materijala, koje izlaze sa Skaj aplikacije u dnevnim novinama. Pojasnio sam sudiji da se to ne odnosi na Zorana Lazović već da se na Petra Lazovića, o kojem je on danas više pričao nego što je govorio o tužiocu Lazoviću”, ističe Piperović. 

Kako dodaje, ne bi ga iznenadio ni da sud prihvati zahtjev Abazovića.

“Ovo suđenje može figurativno da traje dva-tri dana i da se donese odluka. Sud nije odlučio o njegovom zahtjevu. Hoće li da ga prihvati ne znam, ne bih se začudio da hoće, tako da produžimo ovaj cirkus, jer s ovim ne dokazuje ništa iz onoga što je u tužbi”, poručio je Piperović. 

Advokat ističe i da Abazović optužbe da Lazović švercuje kokain i cigarete pravda - slobodom govora. 

“Poenta je da li je i na osnovu čega on zaključio da Zoran Lazović švercuje kokain i cigare? Glavna stvar je da je on (Abazović) kazao kako je to njegov stav - životni i politički. Time su otpali navodi iz odgovora na tužbu da on, shodno praksi Suda za ljudska prava u Strazburu, ima svoje mišljenje i slobodu govora. Ovo nije sloboda govora, to i sam danas potvrdio”, naglašava Piperović. 

Na ročištu su, kako nam je kazao Piperović, pročitani i izvodi iz materijala koji je MANS prisao i druge NVO o Lazoviću.

“Pitao sam šta ovim dokazujete. Onda se on dosjetio i rekao da to govore i drugi. Zoranovo je pravo da tuži koga hoće, a nije tužio MANS već njega. A to što je pričao MANS nikakve veze nema sa istinom, kao ni navodi Abazovića. Bila je još jedna cirkuska predstava Abazovića“, zaključuje Piperović. 

Suđenje je, kako nam je kazao, zakazano za 16. februar i 6. mart.

Portal Analitika