Politika

PES: Smjenom Injac DPS želi da vrati praksu zloupotreba i korupcije

Odbornik Arsović, iz svog iskustva stalno zaposlenog u sistemu Glavnog grada za vrijeme DPS-a, očigledno ne može da prihvati činjenicu da neko može raditi za Glavni grad kao nestranački profesionalac, poručili su iz Odborničkog kluba Pokreta Evropa sad.

Ilustracija Foto: UGC
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Takođe, u potpunoj je zabludi ako misli da će bilo ko osim njega, obračun sa neodgovornim pojedincima koji su ranije vodili Podgoricu da shvati kao napad na sve zaposlene u sistemu", navode iz PES-a. 

Podsjećamo, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović, kazao je da bi "smjena Olivere Injac predstavlja spas za razvoj Podgorice"

"Svojim reagovanjem na saopštenje gradonačelnice, kao i mnoge njegove partijske kolege, pokazao je da su za njega, DPS, grad i država jedno te isto, pa ne čudi rezonovanje da javne resurse treba tretirati kao privatne. Vizija razvoja po mjeri ove partije je svima već dobro poznata - dok se jedna ruka drži na srcu tokom intoniranja himne, drugom se novac iz džepa građana prebacuje u sopstveni. Zato je potpuno jasno da je takvima Olivera Injac najveća prijetnja", navode iz PES-a. 

Stoga, kako kažu iz Odborničkog kluba Pokreta Evropa sad, inicijativa za smjenu je pokušaj da se spriječi distanciranje aktuelne vlasti od prakse malverzacija, korupcije i zloupotreba.

"Takav pokušaj apsolutno korespondira sa odnosom DPS-a kada je u pitanju procesuiranje svih vrsta zloupotreba i na državnom nivou, sadržanih u materijalima koje je dostavio Europol. Zbog toga je DPS-u jako teško da nađe partnere u svojim političkim akcijama, pogotovo u trenutku kada je demokratska javnost šokirana stavovima koje javno zastupaju", navode iz PES-a. 

Arsović: Smjena Olivere Injac predstavlja spas za razvoj Podgorice
2
Arsović: Smjena Olivere Injac predstavlja spas za razvoj…
21.04.2024 12:09

 

Portal Analitika