Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • PES: Odavno smo zapazili namjeru Milatovića da opstruira i nas i Vladu, on se bavi ličnom promocijom

Kažu kako je u pitanju - Twitter ostavka

PES: Odavno smo zapazili namjeru Milatovića da opstruira i nas i Vladu, on se bavi ličnom promocijom

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim Tviter napuštanjem partije, poručili su iz te stranke.

PES: Odavno smo zapazili namjeru Milatovića da opstruira i nas i Vladu, on se bavi ličnom promocijom Foto: UGc
Portal AnalitikaIzvor

"Od preuzimanja vlasti, PES je doprinio smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima. Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2. Odblokirali smo proces evropskih integracija i Crna Gora je bliža ulasku u EU nego ikad ranije, čime su na najbolji način afirmisane evropske vrijednosti", kažu oni.

Nastaviće, dodaju, da se zalažu  za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije.

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u PES-u
56
Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u PES-u
24.02.2024 17:12

"Iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u. Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja", istakli su.

Nadaju se, kažu, da će Milatović moći da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti.

"Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsjednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti. Vjerujemo da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava. Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji", zaključili su oni.

Portal Analitika