Politika

Smatra kako stranka djeluje u suprotnosti sa izvornim vrijednostima

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u PES-u

Predsjednik države Jakov Milatović ponudio je ostavku na mjesto potpredsjednika Evropa sad, ali i na ostale stranačke funkcije.

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u PES-u Foto: Kabinet predsjednika
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio kako je dosadašnji rad te stranke bio u suprotnosti sa onim što su obećali o tome kako će djelovati.

Navodi i kako ta stranka danas djeluje suprotno vrijednostima koje je imao na umu prilikom njenog formiranja.

"Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju", podsjetio je on.

Obećali su, dodao je, i drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti.

"Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u pokretu", saopštio je Milatović.

Dodao je i kako će ga i ubuduće, pri obavljanju dužnosti predsjednika države, voditi isključivo ono što je interes građana.

Sve se dešava dan nakon prilično turbulentnih dešavanja u tom pokretu povodom imenovanja člana Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore.

Portal Analitika