Politika

"Sve smo dalje od obećanog"

Perić: Građanin čeka da nova vlada sjedne u fotelje i ispuni obećanja

Lider Pokreta Preokret Srđan Perić smatra da se udaljavamo od onoga što su predizborna obećanja i da su političari zaboravili na građanina koji je podršku dao vladi koja će popraviti životni standard.

Perić: Građanin čeka da nova vlada sjedne u fotelje i ispuni obećanja Foto: RTCG
RTCGIzvor

Komentarišući činjenicu da Vlada još nije formirana, on je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ kazao da građani čekaju da oni koji su pobijedili na izborima sjednu i ispune obećanja.

„Pitanje je kako smo došli do toga da od priče koja je bila ključna, a to je životni standard svih i vladavina prava, kako smo došli do toga da je glavna tema meganarativ ove ili one nacionalne profilacije“, kaže Perić.

On je kazao da imamo stranku koja je na izborima osvojila najveću podršku i dobila je mandatara.

„Kako to da ona ne može da efektuira tu podršku da što prije sjedne u fotelje i ispuni sve to su nam obećali. Mi smo sve dalje od obećanog, a pri tome, obje strane političkog spektra kao da zaboravljaju kako u suštini živi građanin koji je sve dalje od odluke koju je napravio na izborima da može da upravlja tim procesima“, kazao je on.

Komentarišući tunel koji je otkriven u depou Višeg suda, kazao je da neko treba da podnese odgovornost.

„Nije ništa strašno da kad se nešto ovako desi, pa neka vi niste nimalo krivi, da podnesete ostavku. Imate objektivnu odgovornost, želite da pošaljete poruku odgovornosti. Nije strašno. Ali ne, kod nas idete korak dalje, vi ste još žustriji u odbrani onoga što se ne može brani“, kaže Perić.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Galo_neregistrovani
26.09.2023. 16:06

Perićevu politiku najbolje definiše poznati naslov filma "Selo gori a baba se češlja".

1
0
b budala_neregistrovani
26.09.2023. 14:47

Bas ce sjedeci u foteljama ispuniti obecanja, presmijsno kaze "preokret", ne da sjede imaju da se vrte ko chigra, da se razapnu, da se znoje, a ne da sjede, ovaj lik bi vjerojatno i priskrbio trosjed da moze pa da se opruzi. kad bi bio ministar.

3
0
N Nency_neregistrovani
26.09.2023. 11:28

"Malo morgen",Periću🙄😏

2
1
M Mornar_neregistrovani
26.09.2023. 08:23

Ovaj čovjek kao da je sa druge planete. Teško je razumjeti poentu onoga što želi reći, dok ni o jednom gorućem pitanju oko koga se lome koplja i produbljuje kriza nema jasan odgovor, odnosno bježi od njega kao od vatre, što si i građani potvrdili na svim izorima na kojima je izašla njegova lista.

7
2
J Jane_neregistrovani
26.09.2023. 10:01

@Mornar_neregistrovani On isključivo govori iz pozicije građanina, a to mu je izgleda najveća mana. O gorućim pitanjima raspravljaju oni koji ih razgorjevaju.

3
2
I Iris_neregistrovani
26.09.2023. 13:05

@Jane_neregistrovani, Vaš i Perićev problem je što okrećete glavu od realnosti kao što rade djeca kad im nešto nije po volji i nemate mišljenje ni za jednu krupnu stvar koja produbljuje pukotine u našem već izdijeljenom društvu. Pristupate demagoški i površno problemima, svodeći ih na administrativne, komunalne, ekološke nivoe zaštite egzotičnih insekata i ugrožene flore i faune dok nam se kuća iz temelja ljulja. Treba imati političke prioritete pa tek se onda baviti ostalim stvarima k9je to nijesu u ovom trenutku jer pripadaju redu problema kojima se bave ekohumanitarne organizacije spašavanja ugroženih pingvina na Grenlandu i zaštiti rijetkih vrsta lišaja u šumama na sjeveru Norveške. I ono najvažnije, vašim demagoškim pristupom na indirektan način pomažete onima koji potkopavaju naše temelje i upravo sprječavaju emancipaciju cijelog društva. P.S. i građani ma koje se stalno pozivate imaju svoj kulturni identitet i ime i prezime!

2
2