Politika

"Isto kao i državna"

Pejović: Vlast u Podgorici stabilna

Skupštinski odbor PES-a u Podgorici nije imao sastanak više od godinu dana, a nije postojala ni najava da će dio članova napustiti stranku, kazao je za Gradsku RTV član predsjedništva Pokreta Evropa sad, Boris Pejović. Ističe da je raspuštanje podgoričkog odbora bio logičan slijed događaja nakon ostavke Jakova Milatovića, te dodaje da vlast kako u Podgorici tako i na nivou države nije ugrožena.

Pejović: Vlast u Podgorici stabilna Foto: Skupština Crne Gore
Gradski portalIzvor

Statut Pokreta Evropa Sad jasno nalaže da se sastanci opštinskih odobra moraju održavati svaka dva mjeseca, a njihovo ne održavanje u Podgorici duže od godinu bio je signal da se stvari moraju resetovati, kaže Pejović.

“Naravno imamo i novu okolnost, aktuelni predsjednik države i tadašnji predsjednik opštinskog odobora Podgorice nije se vodio statutom, a takođe je i podnio ostavku, i to su bili osnovni motivi da se rasformira odbor bez ikakve pretenzije da se bilo koji član iz opštinskog odbora isključi, što je našim kolegama odbornicima bilo aspolutno predočeno”, objašnjava Pejović.

Teoretska najava promjene vlasti u Glavnom gradu bi se mogla ostvariti jedino ako se dojučerašnji članovi pokreta odluče da vrše prekompoziciju vlasti, kaže Pejović.

“Mislim da u ovom momentu apsolutno niko nema takve težnje i ubijeđen sam da će podgorička vlast biti stabilna isto kao i državna vlast”, smatra Pejović.

Poslanički klub PES je izuzetno kompaktan i posvećen nastavku evropskog puta s kojeg je neko možda, kaže Pejović, probao da ih zaustavi.

“Dakle da ubrzamo naš evropski put i postanemo, sada sasvim već izvjesno, sljedeća članica EU, nastavimo sa reformama i budemo posvećeni podizanju životnog standarda svih građana Crne Gore”, poručuje Pejović.

Program Evropa sad 2 će biti sproveden do kraja, pa građani mogu očekivati ispunjenje svih predizobrnih obećanja, kaže Pejović. Opozicija, dodaje, ima pravo da se nada i pokuša iskorisitit ovu situaciju za ostvarenje svog cilja, ali je vlast jedinstvena i nema razloga da se priča o prijevremenim izborima, zaključio je Pejović.

Portal Analitika