Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Pejović: Vlast odobrava da neke partije i strani faktori usmjeravaju stanovništvo kako da se izjasni na popisu

"Kada bi država bila stabilna, poklapanje formiranja vlade i popisa ne bi bilo problematizovano"

Pejović: Vlast odobrava da neke partije i strani faktori usmjeravaju stanovništvo kako da se izjasni na popisu

U Crnoj Gori neke partije na popis stanovništva gledaju kao političko pitanje za koje su angažovani unutrašnji i strani faktori, ocjenjuje za Radio Slobodna Evropa(RSE) direktor nevladine organizacije UZOR Marko Pejović.

Pejović: Vlast odobrava da neke partije i strani faktori usmjeravaju stanovništvo kako da se izjasni na popisu Foto: PR Centar
Portal Radio Slobodna Evropa (RSE)Izvor

Pejović kaže da te stranke i strani faktori ujedno usmjeravaju stanovništvo kako da se izjasni na popisu.

"To je neprihvatljivo i poražavajuće, ali to trenutna vlast maksimalno odobrava", rekao je on.

Pejović kaže da, kada bi država bila stabilna, poklapanje formiranja vlade i popisa ne bi bilo problematizovano.

On konstatuje da se na društvenim mrežama počelo sa formiranjem stranica koje imaju za cilj da utiču ili podstaknu izjašnjavanje po nacionalnom i vjerskom pitanju.

"Zasigurno u narednim nedjeljama možemo očekivati kampanju koja će samo dodatno dijeliti društvo i negativno doprinijeti socijalnoj koheziji i miru", kazao je Pejović.

Popis u Crnoj Gori biće održan od 1. do 15. novembra, iako su preporuke međunarodnih organizacija da popis ne treba sprovoditi u izbornim godinama.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
n nina_neregistrovani
28.09.2023. 06:30

Kod nas u CG jos uvijek neki ljudi neznaju svoj identitet … izjasnjavaju se kao Srbi a ima ih koji nikada nisu bili u Srbiju…mogu samo reci za te ljude “ jadni oni”

12
1
D Daki_neregistrovani
28.09.2023. 06:07

Jadno je ako vas neko moze ubjediti da niste ono sto jeste, ne trebate ni postojati jer ste ništa. Crnogorac sam i tako ce biti dok sam živ, ovo je Crna Gora. Ne idite u crkve koje vam govore da ne postojite, Bog je svuda oko nas a ne u crkvi,popovi su ratni huškači

17
1