Zanimljivosti

Ovo su zemlje sa najnervoznijim vozačima u Evropi

Trube, svađaju se, a ne libe se ni da izađu iz kola kako bi se fizički obračunali.

Ilustracija Foto: Profimedia
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Da li ste se ikada zapitali u kojoj zemlji su najgori vožači u Evropi? Istraživanje koje je naručio najveći francuski koncesionar autoputeva Vinci Autoroutes dalo je odgovor na to pitanje.

Tokom istraživanja ispitano je 12.400 Evropljana iz 11 zemalja, koji su odgovorili kako doživljavaju svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju ostalih stanovnika starog kontinenta.

Rezultati istraživanja su, u najmanju ruku, zabrinjavajući. Od svih ispitanika, čak 79 odsto imalo je negativan stav prema kolegama vozačima, prenosi b92.

U Velikoj Britaniji četvrtina ispitanika rekla je da su za volanom potpuno drugačiji ljudi, ali je stav Grka o vozačima iz drugih zemalja potpuno nevjerovatan.

Čak 91 odsto njih iznelo je negativan stav, ali su i kritični prema svojim sunarodnicima, pa je Grčka zabilježila najlošije rezultate u anketi.

Psovke, trube, razgovori mobilnim telefonom u vožnji, pa čak i izlazak iz automobila u želji da se fizički obračunaju – sve su to stvari koje, po riječima Grka, njihovi sunarodnici rade svakodnevno.

Ipak, nije sve tako crno – Španci i Britanci najmanje su kritični prema tuđoj vožnji u svojim zemljama, dok su Nemci ljubazni prema svojim sunarodnicima i smatraju da je vrlo malo njih agresivno ili neodgovorno, prenosi Punkufer.hr.

Portal Analitika