Abiznis

Akcija "Stop inflaciji"

Ovo su neki od proizvoda čija će cijena biti snižena

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u saradnji sa predstavnicima trgovačkih lanaca, maloprodajnim i veleprodajnim trgovinama, distributerima, kao i drugim zainteresovanim subjektima, dogovorilo nastavak akcije Stop inflaciji pod nazivom „STOP INFLACIJA 100 +” koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građanja i smanjenje inflacije, saopšteno je iz Ministarstva.

Ovo su neki od proizvoda čija će cijena biti snižena Foto: Izvor: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

"Prethodna akcija „STOP INFLACIJI”koja je trajala od kraja marta do kraja juna ove godine je dala sjajne rezultate, pa su tako cijene proizvoda iz antiinflacione korpe u prosjeku bile manje za 20 odsto, a za neke proizvode i više do 30 odsto. Dodatno, došlo je do značajnog smanjenja finalnih cijena velikog broja proizvoda iz značajno više kategorija nego što je obuhvaćeno sadržajem antiinflacione korpe, a kao rezultat želje prodavaca da budu cjenovno konkurentniji i privuku potrošače, pa je stoga podsticanje konkurencije na maloprodajnom i veleprodajnom tržištu je imalo višestruke pozitivne efekte. Pored trgovačkih lanaca koji se pretežno bave prodajom robe široke potrošnje akciji su se kasnije priljučile brojne apoteke, prodavci tehničkih uređaja i telekomunikacioni operateri, a u dogovoru sa Ministarstvom su se definisali posebni uslovi i kategorije proizvoda u skladu sa specifičnostima novih prodavaca", navode u saopštenju.

Polazeći od rezultata prethodno sprovedene akcije Ministarstvo je, dodaju, pristupilo kreiranju novog antiinflacionog programa pod nazivom „ STOP INFLACIJA 100+”, kojoj se pored trgovaca u maloprodaji, pridružio i veliki broj dobavljača i domaćih proizvođača.

Za sada će, od predstavnika maloprodaje u akciji „Stop inflacija 100 +“učestvovati: 

Voli

Hd Laković

Merkator ( Idea i Franca M marketi)

Domaca trgovina ( Aroma,Conto i City marketi )

Megapromet Budva

Primato iz Herceg Novog

Panorama iz Mojkovca

Takođe u akciji će učestvovati i Cosmetics marketi (MPM kompanija)

"Naravno, pozivamo i sve ostale dobavljače, veletrgovce, proizvođače i maloprodavce da se priključe akciji i daju svoj doprinos u stabilizaciji cijena na tržištu Crne Gore i doprinesu unapređenju životnog standarda stanovništva", navode iz Ministarstva.

Da bi građani shvatili da se zaista radi o značajnom umanjenju cijena kao primjer je navedena antiinflaciona korpa kompanije VOLI a slične su korpe svih ostalih koja trenutno ima 148 proizvoda ( pri čemu lista nije konačna i ima tendenciju rasta) za koju su potrošači do sada morali da izdvoje 454, 71 eura, dok će od 1 oktobra vrijednost ove korpe sa popustom biti 322, 07 eura.

Dakle, kako ističu, radi se o popustu koji ukupno iznosi 29,17 % i zahvaljujući kojoj potrošači štede 132,64 eura.

Kao primjer sniženja nekih konkretnih proizvoda izdvajaju sljedeće:

f6c5c1cb056178008ec7cb1f4a6aeacc
Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bubamara_neregistrovani
29.09.2023. 06:59

Paštete i viršle su tu, ali nema nema "sirka". Nećemo mi kao Vučić. Zahebali smo ga za "sirka". Mi ćemo pojeftiniti njeguški sir. To je iznenađenje za ponedeljak!

0
0
c crveno_neregistrovani
28.09.2023. 20:10

Ja kupujem domaće proizvode , njih ne vidim u ponudi.🤨🤔

4
0
l ljuma_neregistrovani
28.09.2023. 16:37

pošteti im se ova roba mrš

1
1
l ljuma_neregistrovani
28.09.2023. 16:36

ove su cijene do sad bile ovo je ka ono 50 posto popusta a oderu te

1
1
D Doclea_neregistrovani
28.09.2023. 13:59

osvjezilo, neka vam spc pomogne sad. Izrodi!

12
1
N NeMoze_neregistrovani
28.09.2023. 13:35

A naftni derivati deru. 30% da se smanje cijene goriva lopovi jedni!

10
1
K Konik_neregistrovani
28.09.2023. 12:32

A parizer?

19
1
P Podgorica_neregistrovani
28.09.2023. 14:17

@Konik_neregistrovani Parizer će biti dzabe. Nagrada od AV za izdanike.

9
1