Društvo

Ovo su dobitnici nagrada za naučna dostignuća u 2023.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopštili su dobitnike godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini.

Ovo su dobitnici nagrada za naučna dostignuća u 2023. Foto: MPNI
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naveli iz resora, dobitnici godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini, po utvrđenim kategorijama i iznosima nagrada, su:

  • Doc. dr Aleksandra Klisić,Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Glavnog grada i Univerzitet Crne Gore – Medicinski fakultet – nagrada za najuspješniju naučnicu, u iznosu od 3.000,00 eura;
  • Dr Balša Lubarda, Agencija za ispitivanje javnog mnjenja „Damar“ – nagrada za najuspješnijeg mladog naučnika do 30 godina života, u iznosu od 2.000,00 eura;
  • Obrad Drakulović– nagrada pronalazaču – inovatoru za najuspješniju inovaciju, u iznosu od 1.500,00 eura;
  • Sokolj Vuljaj– nagrada pronalazaču – inovatoru za najuspješniju inovaciju, u iznosu od 1.500,00 eura.

Podsjećamo, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja je objavilo Javni poziv za dodjelu godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini 13. oktobra 2023. godine, s rokom za dostavljanje prijava do 15. novembra 2023. godine, te da je poslove nauke i inovacija, shodno Uredbi o organizaciji i načinu rada državne uprave („Službeni list Crne Gore“, br. 098/23), preuzelo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

“U okviru Javnog poziva za sve tri kategorije nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini, pristigle su 24 prijave izuzetnih kandidata i kandidatkinja, pa je rad Komisije za ocjenu prijava pristiglih na ovaj javni poziv bio veoma izazovan, a na čiji predlog je ministarka prosvete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović donijela Odluku o nagradama”, kazali su iz resora.

Napominju da svečana dodjela nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini održaće se 11. decembra u Vili Gorica, sa početkom u 11 časova.

Portal Analitika