Zabava

Krajnje autentičan pop muzičar, i to ne samo kada je Italija u pitanju

Ova pjesma sa Sanrema je sasvim posebna, baš kao i spot za nju

Tokom minulog izdanja Sanrema, među 30 izvođača bilo je niz njih koji su na sebe skrenuli pažnju na najrazličitije načine. No, djeluje kako je jedan i ovog puta odskočio, kada je u pitanju esencija pop muzike.

Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je Diodato – nekadašnji pobjednik tog festivala, ime koje je poznato i onima koji baš i nijesu sasvim upućeni u italijansku muziku.

On je na prošlonedjeljnoj smotri izvodio pjesmu “Ti muovi”, koja po mnogo čemu odudara od ostalih. Najprije, iza stihova, harmonične kompozicije i aranžmana stoji isključivo jedan čovjek, što je prava rijetkost na Sanremu. Naravno, autor je Diodato, koji je tokom svake festivalske večeri još jednom demonstrirao nestvarne glasovne mogućnosti – sa lakoćom je, uz karakterističan vokal, otpjevao “Ti muovi” gotovo identično kao i na studijskoj verziji.

I pored svega toga, na pjesmu je dodatno pažnju krenuo i sam spot.

Sam muzičar ističe kako je u pitanju pjesma koja nosi poruku o prepuštanju emociji.

“Pjesma ima duboke korijene u unutrašnjosti čovjeka, ali se razvija i postaje putovanje koje kulminira u transformaciju tuge u sreću. Riješio sam da ovog puta odem na Sanremo sa pjesmom u čijem ću izvođenju baš uživati i to se zaista i dogodilo”, kazao je on.

Nakon čitavih 10 godina, žena je pobijedila na Sanremu: To je Anđelina Mango
0
Nakon čitavih 10 godina, žena je pobijedila na Sanremu:…
11.02.2024 02:35

Osvrnuo se i na spot, koji je u potpunosti drugačiji od svih ostalih koji su prezentirani tokom festivala, a koji je, ne računajući efekte, snimljen 'iz jednog kadra'.

“Ideja je upravo da prikažemo stanje uma. Sve je smješteno u čekaonici, u kojoj ljudi po prirodi skrivaju svoje emocije i raspoloženja. I upravo je video usklađen sa porukom pjesme – i na najneočekivanijim mjestima možemo se predati emocijama i zadovoljstvu koje ta predaja može donijeti”, naglasio je Diodato.

Portal Analitika