Zabava

Nakon čitavih 10 godina, žena je pobijedila na Sanremu: To je Anđelina Mango

Čitavih 10 godina bilo je potrebno da prođe kako bi na Sanremu opet pobijedila jedna muzičarka. I to je Anđelina Mango, debitantkinja na festivalu, koja je rano jutros osvojila prvo mjesto sa pjesmom “La noia” (Dosada).

Nakon čitavih 10 godina, žena je pobijedila na Sanremu: To je Anđelina Mango Foto: ANSA
Portal AnalitikaIzvor

Drugo mjesto pripalo je Žolijeu (Geolier), prvom muzičaru u istoriji Sanrema koji je nastupio sa pjesmom u cjelosti izvedenoj na napolitanskom dijalektu - "I p' me, tu p' te".

Ono što je zanimljivo, jeste da je on dobio čak 60 odsto glasova publike putem televotinga, ali mu ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Analiza Skarone, koja je na svom šestom nastupu izvela pjesmu “Sinceramente”, osvojila je treće mjesto.

Četvrto mjesto osvojio je Gali, a peto Irama.

Inače, Anđelina Mango dolazi iz porodice koja je dobro poznata ljubiteljima italijanske muzike. Njenu majku Lauru Valente pamtimo kao pjevačicu benda Matia Bazar, a njen otac Đuzepe Mango bio je čuveni kantautor, žanrovski raznovrstan stvaralac, koji je preminuo nakon srčanog udara tokom nastupa 2014. godine.

Upravo obradu očeve pjesme “La rondine”, ona je izvela tokom četvrte noći Sanrema, kada su na programu bili dueti.

Dvadesetdogodišnja muzičarka prvi singl objavila je 2020, ali je naročito zapažen bio prošlogodišnji “Ci pensiamo domani”.

Što se Sanrema tiče, prethodni put prvo mjesto pripalo je jednoj ženi 2014. godine - bila je to Ariza sa pjesmom "Controvento". Od tada, sve do jutros, na pobjedničkom postolju bila je samo jedna muzičarka, i to basistkinja Maneskina Viktorija de Anđelis 2021. godine.

Portal Analitika