Crna hronika

Jemstvo već uplačeno na žiro račun podgoričkog suda

Osnovni sud 16. juna opet odlučuje o jemstvu za državljane Koreje

Glavni pretres je zakazan za dan 16.6.2023.godine sa početkom u 12 časova a sud je preduzeo radnje ponovne provjere isprava navodno izdatih od nadležnih organa Belgije, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici. 

Osnovni sud 16. juna opet odlučuje o jemstvu za državljane Koreje Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

Jemstvo je 17.5.2023.godine, uplaćeno u ukupnom iznosu od 800.000 eura na žiro račun Osnovnog suda u Podgorici.

"Sud će u ponovnom postupku postupiti po ukidnim razlozima Višeg suda i nakon toga donijeti odluku po predlogu branioca okrivljenih za prihvatanje jemstva", navode iz Osnovnog suda u Podgorici. 

Rješenjem Višeg suda u Podgorici ukinuto rješenje kojim je prihvaćeno ponuđeno jemstvo od okrivljenih C.J.H. I K.D.H. iz Koreje u iznosu od po 400.000 eura i predmet vraćen na ponovno odlučivanje. Rješenjem krivičnog vijeća Osnovnog suda u Podgorici produžen pritvor. 

"Sud je rješenjem prihvatio ponuđeno jemstvo u iznosu od po 400.000,00 eura, prema okrivljenima C.J.H. i K.D.H., korejskim državljanima koji se terete da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave. Osnovno državno tužilaštvo je izjavilo žalbu na navedeno rješenje, koju je Viši sud usvojio i ukinuo rješenje, nalazeći da prvostepeni sud nije mogao utvrđivati vrijednost njihove imovine na osnovu njihovih izjava, već samo konkretnim dokazima kojih u spisima predmeta nema", navode iz Osnovnog suda. 

Korejci ostaju u pritvoru
0
Korejci ostaju u pritvoru
24.05.2023 14:54

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.