Abiznis

Osniva se Uprava za inspekcijske poslove, direktor Aleksandar Moštrokol?

Izvor

Izdvajanjem inspekcija iz sedam ministarstava i šest organa uprave i objedinjavanjem inspekcija, do kraja ove godine trebalo bi da bude osnovan novi državni organ koji će se zvati Uprava za inspekcijske poslove, a na na mjestu direktora mogao bi da se nađe sadašnji direktor Uprave za igre na sreću Aleksandar Moštrokol saznaje Antena M.

Problem preklapanja nadležnosti pojedinih inspekcija trebalo bi da do kraja 2012. bude riješen povezivanjem inspekcija u jedan organ koji će se zvati Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore . Portparol ministarstva finansija Marija Radenović:

-Doprinijeće smanjenju troškova za privredu, smanjenju broja kontrola i smanjenju vremena koje je neophodno za kontrole, a to će rezultirati i povećanjem budžetskih prihoda što će u krajnjem doprinijeti i smanjenju sive ekonomije i rada na crno- istakla je Radenović.

Uprava za inspekcijske poslove biće jedini organ nadležan za ono što je do sada radilo više od 30 inspekcija. To će, nadamo se, uštedjeti vrijeme i olakšati posao i zaposlenima i građanima.

-Prva faza reforme obuhvatila bi objedinjavanje ukupno 30 inspekcija , njihovim izdvajanjem iz 7 ministarstava i 6 organa uprave. Planirano je da ta faza bude okončano do 2012- kazala je Radenović.

Osnivanje novog državnog organa podrazumijeva i reorganizaciju radnih mjesta, pa ni smanjenje broja zaposlenih nije isključeno. Marija Radenović ističe da će Uprava precizirati broj zaposlenih kada za to dođe vrijeme:

-U cilju stvaranja uslova za jačanje kadrovskih i tehničkih kapaciteta za obavljanje inspekcijskog nadzora što će omogućiti efikasniji i efektivniji rad svih inspekcija- naglasila je Radenović.

Uprava za inspekcijske poslove omogućiće i suzbijanje korupcije i rada na crno kao i bolju komunikaciju među inspektorima koji prate različite oblasti.

Konkurs za izbor direktora je objavljen i iz Ministarstva finansija ubrzo očekuju njegov izbor.

U javnosti se, međutim, špekuliše da bi direktor Uprave za inspekcijske poslove mogao da bude sadašnji direktor Uprave za igre na sreću Aleksandar Moštrokol.

Foto: Antena M

Portal Analitika