Poljoprivreda

Ukupno opredijeljeno 40.000 eura

Opština Bar: Raspisan Javni poziv za učešće u programu podrške za mlade poljoprivrednike

Opština Bar raspisala je III Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike od 18 do 30 godina. 

Opština Bar: Raspisan Javni poziv za učešće u programu podrške za mlade poljoprivrednike Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

"Cilj ovog poziva je da se podstakne unaprijeđenje znanja i vještina mladih u poljoprivredi, što će doprinijeti njihovom povratkuu seoska područja i punoj valorizaciji svih potencijala koje barska opština posjeduje u oblasti poljoprivredne djelatnosti", navode iz Opštine Bar. 

Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici/ce koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi, a koji imaju prebivalište odnosno sjedište u opštini Bar.

Ukupan iznos budžetskih sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 40.000 eura, dok najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura.

"Odobreni projekat se finansira u iznosu od 100% opravdanih troškova iz biznis plana, a sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova. U opravdane troškove ubrajaju se: troškovi nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanje pčelinjih zajednica, kupovina domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnja plastenika, adaptacija i dogradnja postojećih, odnosno izgradnja novih objekata, podizanje novih i revitalizacija postojećih višegodišnjih zasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te troškovi za dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom", navodi se u saopštenju. 

III Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećoj dokumentaciji uz prijavni obrazac mogu se pronaći na zvaničnoj internet stranici Opštine Bar .

Obrazac za prijavu se može preuzeti i štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar.

"Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na Javni poziv svi građani mogu dobiti putem e-mail privreda@bar.me, putem telefona 030/301-450 kao i dolaskom u kancelariju nadležnog Sekretarijata za privredu (br.116), svakog radnog dana od 08:30 do 12 sati", navode iz Opštine Bar. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.