Opština Bar je nova članica Partnerstva za otvorenu upravu

Opština Bar postala je dio velike internacionalne mreže Partnerstva za otvorenu upravu na lokalnom nivou - Open Government Partnership local (OGP Local).

Ilustracija Foto: Opština Bar
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Od 138 pristigih prijava, kandidatura Opštine Bar našla se među 55 odabranih, čime smo i zvanično, od 16. aprila 2024.godine, postali dio OGP local inicijative. Opština Bar je zavrijedila mjesto u društvu lidera koji rade s građanima i organizacijama civilnog društva na implementaciji akcionih planova prilagođenih lokalnom kontekstu i koji imaju za cilj da poboljšaju zajednicu na principima otvorene uprave. Naša misija je da učinimo lokalnu upravu participativnom i transparentnijom", saopšteno je iz Opštine Bar. 

Međunarodno partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja, dodaju, svojevrsnu platformu za formiranje lokalnih saveza koji iniciraju promjene u neposrednom okruženju, učeći jedni od drugih i sarađujući sa kolegama iz cijelog svijeta kako bi obezbijedili bolje politike za građane.

"Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) obuhvata 75 zemalja i 104 lokalne samouprave - predstavljajući više od dve milijarde ljudi - i hiljade organizacija civilnog društva. Hvala timu Međunarodnog Republikanskog Instituta (IRI) na velikoj podršci i prilici da budemo dio OGP local inicijative", navode iz Opštine Bar. 

Portal Analitika