Opština Bar: Finansijska podrška za medicinski potpomognutu oplodnju, opredijeljeno 30.000 eura

Opština Bar objavila je Javni poziv za raspodjelu sredstava za medicinsku potpomognutu oplodnju.

Opština Bar: Finansijska podrška za medicinski potpomognutu oplodnju, opredijeljeno 30.000 eura Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, ukupan iznos sredstava opredijeljenih Budžetom Opštine iznosi 30.000 eura, a ista se dodjeljuju za naknadu troškova u vezi sa ostvarivanjem prava na liječenje neplodnosti postupkom medicinski potpomognute oplodnje.

“Shodno propisanim kriterijumima, sredstva u iznosu do 3.000 eura mogu biti dodijeljena bračnim odnosno vanbračnim supružnicima, odnosno ženi koja ne živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sa prebivalištem u opštini Bar, koji su iskoristili zakonsko pravo na liječenje neplodnosti postupcima MPO na teret troškova obaveznog zdravstvenog osiguranja. Osim toga, onim bračnim odnosno vanbračnim supružnicima, tj. ženi koja ne živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sa prebivalištem u opštini Bar, a koji započinju ili su već započeli liječenje neplodnosti primjenom postupka MPO, mogu biti dodijeljena sredstva u iznosu do 1.500 eura”, navodi se u saopštenju.

Prijava na Javni poziv, kako su pojasnili, podnosi se na propisanom obrascu, koji je dostupan na sajtu Opštine www.bar.me.

“Uz prijavu je neophodno dostaviti: fotokopiju lične karte ili potvrdu o prebivalištu; izvod iz matične knjige vjenčanih kao dokaz bračne zajednice ili izjavu ovjerenu od ovlašćenog notara za dokazivanje vanbračne zajednice; ovjerenu izjava o broju zajedničke djece; izvještaj izabranog ginekologa; medicinsku dokumentaciju o liječenju neplodnosti (potvrda o broju obavljenih postupaka MPO, nalaz AMH…); predugovor ili ponudu ovlašćene zdravstvene ustanove kojom se stiče uvid u iznos troškova i predračun za nabavku ljekova i druge dopunske terapije za potrebe MPO”, dodaju u saopštenju.

Prijava sa pratećom dokumentacijom se šalje putem e-mail adresekomisija.mpo@bar.meili predaje na Građanskom birou Opštine Bar, sa naznakom „Za Komisiju za MPO“, a rok za dostavljanje je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

“Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv mogu se dobiti svakog radnog dana od 07-15h u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu (kancelarija br.209), putem telefona br. 030/301-493 ili putem mail adrese:komisija.mpo@bar.me”, ukazali su iz Opštine Bar.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.