Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Omeragić podržao inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici

"Odnos prema genocidu u Srebrenici je odnos prema prošlosti, sadašnjosti i budućnosti"

Omeragić podržao inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

Omeragić podržao inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici Foto: bosnjacka stranka
Portal AnalitikaIzvor

"Kao građanin, ali i kao portparol Bošnjačke stranke, potpisao sam inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici, koju je podržalo čak 84 NVO i preko 100 istaknutih građana i građanki među kojima brojne javne ličnosti koje decenijama aktivno doprinose opšem interesu u Crnoj Gori”, navodi Omeragić.

Očekuju, dodaje, da Vlada odluči da sponzoriše rezoluciju prije svega iz moralnih razloga i izražavanja dužnog žaljenja zbog toga što je u Srebrenici u nekoliko dana jula 1995. godine strijeljano preko 8.300 civila od kojih 600 djece.

“I dok mnoge majke, sestre i kćerke i danas tragaju za posmrtnim ostacima svojih najmilijih, u javnosti i dalje svjedočimo negiranju i relativizaciji genocida. Zato poziv Vladi Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije UN-a, jer odnos prema genocidu u Srebrenici je odnos prema prošlosti, sadašnjosti i budućnosti”, napisao je Omeragić na svom Facebook profilu.


Portal Analitika