Politika

"Treba pohvaliti Spajića, nije isključiv kao njegov prethodnik"

Omeragić: Optimista sam da će zahtjevi opozicije o popisu biti prihvaćeni

Još uvijek je nejasna i nedefinasana strategija Evropske unije kada je u pitanju Zapadni Balkan i sprovođenje reformi na putu ka članstvu u EU, kazao je PR Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

Omeragić: Optimista sam da će zahtjevi opozicije o popisu biti prihvaćeni Foto: Gradski portal
GradskiIzvor

“Različiti su pogledi na budućnost Zapadnog Balkana unutar same EU, na proširenje Njemačka i Francuska ne gledaju isto”, kazao je Omeragić.

Kako navodi ukoliko ne budemo efikasni narednih deset godina, i ukoliko ne budemo odredili konačan pravac, Zapadni Balkan bi mogao biti sve ono što je bio kroz istoriju.

“Izgleda da Crna Gora, uprkos stagnaciji posljednje tri godine i uprkos tome što nijedno pregovaračko polje nije zatvoreno, ima šansu i ovo je posljednji čas da se ukrca u voz koji ide ka EU”, smatra Omeragić.

On za Gradsku TV kaže da je rano govoriti o tome da li će trenutna Vlada opstati, ali smatra da nije stabilna imajući u vidu njenu heterogenost.

“Treba pohvaliti spremnost premijera Milojka Spajića da se dođe do sastanka vezano za održavanje popisa. Od prvog dana kako je na mjestu premijera nije bio isključiv kao njegov prethodnik, tako da sam optimista i mislim da će doći do ispunjenja zahtjeva koji su važni kako bi popis bio kredibilan i prihvatljiv”, objašnjava Omeragić.

Ističe da je kod imenovanja u pravosuđu važno imati mišljenje opozicionih partija.

“Čim poslanici u parlamentu biraju određenog kandidata ne može se do kraja isključiti da neće biti određenih političkih uticaja. To nije ništa novo. Kao što znate gospodin Novović ranije nije bio poznat javnosti, ali je odradio dosta dobar posao na toj poziciji, što je poruka da u Crnoj Gori ima stručnog kadra” , rekao je on.

Navodi da ne bi volio da na uštrb kapitalnog budžeta dolazimo do povećanja plata i penzija, no kako kaže, sačekaćemo da premijer Spajić predstavi program budžeta.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.