Crna hronika

Zbog opasnosti od ponavljanja djela

Određen pritvor osumnjičenima za krađu optike "Mirković"

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor B.Z. i Ć.Ž, osumnjičenim da su prokopali tunel do objekta optike Mirković i tom prilikom ukrali naočare vrijedne 47.000 eura.

Određen pritvor osumnjičenima za krađu optike "Mirković" Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

"Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od ponavljanja djela. Osnovana sumnja proizilazi, između ostalog, i iz snimaka nadzornih kamera u okolini objekta oštećenog, na kojima se detaljno vidi putanja osumnjičenih ka objektu oštećenog, njihovo kretanje kritičnom prilikom, torbe, kese i alat koji nose", navodi se u saošptenju.

Takođe, dodaju oni, na odjeći osumnjičenog Ć.Ž. se nalaze fleke nastale prilikom ulaska u objekat, budući da je, kako su naveli, prilikom obijanja zida prevrnuto bure sa bijelim tečnim mineralom koji je bio posut po podu prostorije, shodno čemu su i fleke od bijelog minerala na koljenima osumnjičenog. 

"Kako se radi o višestruko osuđivanim licima koja su povratnici u vršenju krivičnih djela protiv imovine, te da su osnovano sumnjivi kao počinioci djela koje im se stavlja na teret, to je sudija za istragu cijenio da ove okolnosti ukazuju na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogli ponoviti krivično djelo, zbog čega im je odredio pritvor u trajanju od najduže mjesec dana po ovom rješenju", zaključuje se u saopštenju Osnovnog suda u Podgori.

Portal Analitika