Društvo

Održan sastanak povodom 42. Ratkovićevih večeri poezije

Izvor

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, umjetnički direktor RVP Bogić Rakočević, VD direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Radomir Perišić, menadžer manifestacije Svetlana Sošić i direktor Centra za kulturu Izet Erović.

Predsjednik Žurić je kazao da će Opština, kao i prethodnih godina, bezrezervno podržati ovu manifestaciju, koja ove godine dobija jednu novu dimenziju.

- Ovogodišnji program RVP je, čini mi se, najbolji u dosadašnjem 42-godišnjem trajanju i Opština će, kao i do sada, maksimalno podržati manifestaciju, kazao je predsjednik Žurić.

Inače, Ministartsvo kulture je Ratkovićeve večeri poezije proglasilo manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, pa su odlukom Skupštine Bijelo Polje ove godine RVP proglašene javnom ustanovom, tako da je i program manifestacije sadržajniji u odnosu na prethodne godine.

- Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupiće preko 80 autora iz 20 zemalja. Imamo odličan program, tako da sa sigurnošću mogu da kažem da će Ratkovićeve večeri poezije biti najbolja smotra ovog tipa.

Portal Analitika