Društvo

Odluka o predmetu protiv Đukanovića nakon vještačenja snimka

Više državno tužilaštvo u Podgorici odluku o predmetu koji je pokrenut povodom intervjua bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića donijeće nakon što vještak odgovarajuće struke da mišljenje na autentičnost snimka objavljenog na internet platformi, a pošto Antena M, na kojoj je emitovan, nije dostavila tužilaštvu snimak u elektronskoj formi.

Odluka o predmetu protiv Đukanovića nakon vještačenja snimka Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
RTCGIzvor

Tužilaštvo će preispititati eventualno postojanje elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Kako je portalu Javnog servisa saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva, dat je nalog Upravi policije da od Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu "intervju u elektronskoj formi, koji do danas nije dostavljen Upravi policije, kako to proizilazi iz dopisa Uprave policije".

"Sa kojih razloga je od strane ovog tužilaštva, a sve u cilju kako bi se isključila mogućnost video montaže i drugih oblika falsifikovanja snimka, data naredba vještaku odgovarajuće struke da izvrši izuzimanje predmetnog snimka sa javno dostupne internet platforme i da nalaz i mišljenje o autentičnosti istog, nakon čega će tužilaštvo donijeti odluku u predmetu", navodi se u odgovorima Portalu RTCG.

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsjednika Mila Đukanovića koji je objavila Antena M, a prenijelo više crnogorskih medija.

Po nalogu tužiteljke Irene Burić zahtjev, koji potpisuje Goran Jokić, načelnik Regionalnog centra bezbjednosti "Centar", dostavljen je Anteni M  25.aprila. 

Đukanović: Čega bih se plašio? Samo neka izvole...
125
Đukanović: Čega bih se plašio? Samo neka izvole...
24.04.2024 12:45
 
Đukanović o 'preletačima': Niti smo mnogo izgubili, niti su se od njih ovajdili oni kod kojih su prešli
26
Đukanović o 'preletačima': Niti smo mnogo izgubili, niti…
24.04.2024 13:29

 

Portal Analitika