Politika

Odbornički klub PES-a u Baru: Jedinstveno podržavamo reformsku viziju razvoja Crne Gore

Prvih 100 dana rada 44. Vlade pokazali su snažnu posvećenost u rješavanju brojnih društveno-ekonomskih izazova, uz jasan naglasak na poboljšanju životnog standarda građana. Briga za najugroženije slojeve stanovništva, oličena kroz povećanje minimalne penzije, predstavlja prvi korak u realizacija programa Evropa sad 2, koji će kao krajnji rezultat imati prosječnu zaradu od 1000 eura i društveni boljitak, saopštio je Odbornički klub Pokreta Evropa sad u Baru.

Odbornički klub PES-a u Baru: Jedinstveno podržavamo reformsku viziju razvoja Crne Gore Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

“Opšti konsenzus po pitanju sprovođenja popisa stanovništva, deblokada pravosudne grane vlasti, ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji, uz snažnu podršku parlamenta, ukazuju na početak nove ere političkih odnosa u našoj zemlji, lišene relikata prošlosti. Čvrsto opredjeljenje Vlade da postane prva naredna članica EUpodrazumijeva unapređivanje institucionalnih okvira za reforme u oblasti vladavine prava, održivog socio-ekonomskoj razvoja i zaštite životne sredine”, navode u saopštenju. 

Očekuju da će u mandatu ove Vlade biti započeti i realizovani brojni infrastrukturni projekti koji će omogućiti bolju saobraćajnu povezanost, dati snažan zamajac privrednom razvoju i generisati otvaranje novih radnih mjesta, posebno u primorskom dijelu naše države.

“Kao žitelji grada koji predstavlja prozor Crne Gore u svijet, želimo da se na najbolji način valorizuju razvojni potencijali barske luke kako bi se luci povratio status vodećeg transportnog čvorišta u ovom dijelu Evrope. Stoga, punim jedrima ka EU i boljem životu građana”, zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika