Portal Analitika
 • Politika
 • PARLAMENTARNI IZBORI
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Nauka / Tehnologija
 • Kolumne
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Društvo
 • Portal Analitika/
 • Društvo /
 • NVO Sistem: Psiholog Petar Marković danima izložen uvredama i ismijavanju, pojedinci pozivaju na medijski i fizički linč

NVO Sistem: Psiholog Petar Marković danima izložen uvredama i ismijavanju, pojedinci pozivaju na medijski i fizički linč

Psiholog Petar Marković je danima izložen javnim osudama i pogrdnim komentarima na račun svog vizuelnog identiteta, stavova struke i ličnih karakteristika, a takvo neprimjereno ponašanje intezivirano je posljednjih dana nakon njegovog gostovanja na određenim TV stanicama, saopštila je Nevladina organizacija Sistem. 

NVO Sistem: Psiholog Petar Marković danima izložen uvredama i ismijavanju, pojedinci pozivaju na medijski i fizički linč Foto: NVO Sistem
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, neprimjereno ponašanje, uvrede i ismijavanje otišli su toliko daleko da pojedinci pozivaju, kako na medijski tako i na fizički linč, što rezultira njegovom ugroženom bezbjednošću. 

“Posebno zabrinjava što su pojedinci, prepoznati u virtuelnom i realnom svijetu kao problematični i sa velikim brojem istomišljenika, upravo ti koji javno pozivaju na “obračun” čime mu javno crtaju metu i ugrožavaju sigurnost, ali i fizički, lični i profesionalni integritet”, kažu u saopštenju. 

Master psiholog i gestalt psihoterapeut Petar Markovic, dodaju, doktorant je na Fakultetu za medije i komunikacije, na smjeru Transdisciplinarna humanistika i teorija umjetnosti i medija, dok je u Domu Zdravlja Bar duže vrijeme radi u savjetovalištu za mlade. 

“Učesnik je brojnih seminara i autor radionica i projektnih aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti o značaju mentalnog zdravlja. Veliki je zaljubljenik u umjetnost, a oprobao se kao pisac i art model. Član je naše NVO i stručni saradnik za mentalno zdravlje”, navode u saopštenju. 

NVO Sistem se, kažu, od svog osnivanja zalaže za poštovanje osnovnih ljudskih prava zagarantovanih Univezalnom deklaracijom o ljudskim pravima.

“Ustav Crne Gore garantuje zaštitu ljudskih prava i sloboda (član 6), zabranjuje diskriminaciju po bilo kom osnovu (član 8) i garantuje rodnu ravnopravnost i jednakost (član 17 i 18). Stoga, još jednom podsjećamo javnost da je svaki vid diskriminacije krivično djelo kažnjivo Krivičnim zakonikom Crne Gore i očekujemo da će stručna javnost prestati da ćuti i žmuri na ovakva i slična dešavanja, i da ćemo podići glas i konačno prestati da se bavimo liječenjem posljedica, već se posvetiti uzrocima i prevencijom svih vidova nasilja kojima smo svakodnevno izloženi”, zaključili su u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Amen_neregistrovani
08.05.2023. 08:13

Gledam sliku pa nevidim nikakvu razliku od njegovog odijevanja i onih religioznih učitelja kojima se klanjamo ko budale Jedina razlika sto se on obrijao

4
21
S Sasa_neregistrovani
08.05.2023. 06:44

Petar jebjedan fini kulturni mladic,obrazovan ,strucan ,a sto je raxlicit boze moj ,nijesmo svi po tudjem modelu stvoreni ,niti je bitno ,kom to moze da smeta ,ali na radno mjesto se dolazi u odjeci dress koda,jer dolaze djeca koja treba da odrede zajedno sa Petrom neke buduce korake za zivot ,jedino ta strana mora biti uslovljena ,cini mi se...

5
2
B Brat_neregistrovani
07.05.2023. 08:38

U ovakvoj drzavi, zaostalih, nevaspitanih, neukih, licemjernih i ljudi kojima je mimikrija osnov prezivljavanja jer nemaju ni kvaliteta, ni sposobnosti da nesto pametno urade od svog zivota, ovaj covjek je u ozbiljnom problemu. I mislim da bi policija morala da uradi bezbjednosnu procjenu za njega, i zastiti ga..

15
3
B Blagonama_neregistrovani
08.05.2023. 06:39

@Brat_neregistrovani Našoj djeci bi nametnuli vjeronauk u školi a izbacili psihologiju to više nije IN, niko više ne čita Frojda,Ničea,Yunga,a kamo li Sokrata... I oni su vjernici nasilnici koji se brane kakašnjikovima po školama

6
8