Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Kolumne
 • Nauka / Tehnologija
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Društvo
 • Portal Analitika/
 • Društvo /
 • Novinarka Analitike pobjednica konkursa za najbolju turističku priču: Biljana Roćen-Knežević nagrađena za tekstove o Ursulovačkom i Šiškim jezerima

Drugo mjesto osvojio Tufik Softić, dok je treća nagrada pripala Arneli Hajdarpašić

Novinarka Analitike pobjednica konkursa za najbolju turističku priču: Biljana Roćen-Knežević nagrađena za tekstove o Ursulovačkom i Šiškim jezerima

Prvo mjesto našoj novinarki pripalo je za tekstve "Upoznajte čari Šiških jezera: Ko jednom dođe vraća se opet s još većom željom da istražuje" i „Dragulj prirode koji vrijedi posjetiti: Ursulovačko jezero skriveno ispod najvisočijeg vrha Bjelasice“

Novinarka Analitike pobjednica konkursa za najbolju turističku priču: Biljana Roćen-Knežević nagrađena za tekstove o Ursulovačkom i Šiškim jezerima Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Novinarka Portala Analitika Biljana Roćen-Knežević pobjednica je nagradnog konkursa za najbolju turističku priču o Beranama koji je, kako su saopštili organizatori, privukao veliku pažnju javnosti i kreativnih autora. 

U konkurenciji između 23 pristigla teksta, stručni žiri koji su činili: predstavnica turizma Alijana Hećo, predstavnica medija Marijana Camović i predstavnik privrede Igor Šćekić, imao je težak zadatak zbog visokog kvaliteta prijavljenih radova. 

Prvo mjesto našoj novinarki pripalo je za čak dvije priče objavljene na Portalu Analitika: "Upoznajte čari Šiških jezera: Ko jednom dođe vraća se opet s još većom željom da istražuje" i „Dragulj prirode koji vrijedi posjetiti: Ursulovačko jezero skriveno ispod najvisočijeg vrha Bjelasice“.

U odluči žirija između ostalog stoji da je Roćen-Knežević „na zanimljiv način ispričala lijepu priču o jezeru koje je rijetko na turističkim mapama“.

„Može doprinijeti turističkoj valorizaciji bjelasičkog kraja, kojem u jednom dijelu pripadaju i Berane. Tekst je ilustrovan divnim fotografijama koje inspirišu i pozivaju i nas koji ne živimo baš daleko od Bjelasice ali joj rijetko idemo, a nadam se i strance do kojih će tekst doći“, navodi se u obrazloženju žirija.

Drugo mjesto pripalo je Tufiku Softiću za kolumnu objavljenu na portalu RTCG pod naslovom „Prijateljstvo iz doba eneolita", dok je treća nagrada dodijeljena Arneli Hajdarpašić za TV prilog „Ljubav spojena sa poslom“ koji je prikazan na TV E.

„Ovo su samo neki od izuzetnih radova koji su bili prijavljeni na konkurs. Žiri koji su činili: predstavnica turizma Alijana Hećo, predstavnica medija Marijana Camović i predstavnik privrede Igor Šćekić, imao je izuzetno težak zadatak zbog visokog kvaliteta pristiglih radova“, navode organizatori.

Pobjednici konkursa biće nagrađeni tehničkom opremom, koja će im biti uručena na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati tokom aprila u Beranama. 

Nagradni konkurs organizovan je u okviru projekta „Turističko-kulturna mapa Berana“, koji je finansiran kroz program ReLOaD2, koju finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima su Berane i Andrijevica, čineći klaster ,,Zajedno za sjever“.

U nastavku možete pročitati pobjedničke priče naše Biljane Roćen-Knežević.

Upoznajte čari Šiških jezera: Ko jednom dođe vraća se opet s još većom željom da istražuje
3
Upoznajte čari Šiških jezera: Ko jednom dođe vraća se opet…
22.10.2023 08:00
Dragulj prirode koji vrijedi posjetiti: Ursulovačko jezero skriveno ispod najvisočijeg vrha Bjelasice
3
Dragulj prirode koji vrijedi posjetiti: Ursulovačko jezero…
16.09.2023 08:30


Portal Analitika