Podgorica

Projekat "Žene kao nosioci pozitivnih društvenih promjena”

Nove mogućnosti za pripadnice ranjivih kategorija društva

Kroz projekat "Žene kao nosioci pozitivnih društvenih promjena” koji je finansiran od strane Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada, u prostorijama Otvorenog centra NVO “Adra”, počela je obuka za rad na šivaćim mašinama za 15 žena iz reda ranjivih kategorija društva.

Nove mogućnosti za pripadnice ranjivih kategorija društva Foto: Foto: PG Biro
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

Projekat je zamišljen tako da se pripadnicama ranjivih kategorija društva pruži šansa da steknu i usavrše vještine krojenja i šivenja, a to u perspektivi može biti njihovo zanimanje. U martu ove godine, istu obuku je pohađalo 10 žena pripadnica RE populacije sa područja Konika, koje su bile veoma zadovoljne samom obukom, ali i rezulatima. 

Nakon završetka kursa koji se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela, polaznice obuke će osim stečenih znanja dobiti i sertifikate, što će im otvoriti mogućnost za buduće zapošljenje.Ukupno će biti organizovana tri kursa, a svaki od njih trajaće dva mjeseca i brojaće po pet učesnika, kako bi obuka bila realizovana na što kvalitetniji način, a u isto vrijeme poštujući epidemiološke mjere.

Podsjećamo, Glavni grad Podgorica, odnosno Sekretarijat za socijalno staranje nedavno je potpisao memorandum o saradnji sa humanitarnom organizacijom “Adra”, u oblasti unapređenja položaja i kvaliteta života socijalno ranjivih kategorija stanovništva.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.