Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Novaković-Đurović: Odnos Spajićeve Vlade prema imenovanjima u EPCG vrhunac neozbiljnosti i neprofesionalnosti

"Izvjesno je da nećemo gledati ni meritokratiju, već neozbiljan i neodgovoran odnos prema strateški najvažnijim resursima države"

Novaković-Đurović: Odnos Spajićeve Vlade prema imenovanjima u EPCG vrhunac neozbiljnosti i neprofesionalnosti

Današnje odlaganje sjednice Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) zbog partijskog mimoilaženja u PES-u vrhunac je neozbiljnosti Spajićeve Vlade i parlamentarne većine, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović.

Novaković-Đurović: Odnos Spajićeve Vlade prema imenovanjima u EPCG vrhunac neozbiljnosti i neprofesionalnosti Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

Ona je kazala da je ovakav odnos ipak ne iznenađuje, jer je otpočet donošenjem protivustavnih izmjena Zakona o privrednim društvima, sa jednim jedinim ciljem - da se u Odbor direktora EPCG imenuju partijski predstavnici PES-a, a isključe profesionalci koji su u prethodnom periodu u EPCG postigli istorijske rezultate.

"Meritokratija, imenovanje kvalitetnih, a ne partijskih kadrova, bilo je jedno u nizu predizbornih obećanja Pokreta Evropa sad, koje je današnjim odlukama Vlade u odnosu na EPCG još jednom potpuno obesmišljeno", poručila je Novaković-Đurović.

Ona je dodala i da umjesto takvih najava, danas pratimo predstavu u kojoj se, do sada, predlaže treći po redu član Odbora direktora ispred PES-a i opet mijenja Odluka Vlade zbog partijske nesloge i borbe za fotelje.

"I kao što program Evropa Sad 2, niko nije vidio, izvjesno je da nećemo gledati ni meritokratiju, već neozbiljan i neodgovoran odnos prema strateški najvažnijim resursima države", zaključila je Novaković-Đurović.

Portal Analitika