Politika

Sjednica GO partije

Nova lica u Predsjedništvu DPS-a, nema Markovića, Simovića, Ivanovića, Nuhodžića...

Glavni odbor Demokratske partije DPS izabrao je na današnjoj sjednici Predsjedništvo koje prati velike promjene u vrhu stranke i u njemu su uglavnom nova lica, saznaje Pobjeda.

Nova lica u Predsjedništvu DPS-a, nema Markovića, Simovića, Ivanovića, Nuhodžića... Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Pored predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, četiri potpredsjednika partije Ivana Vukovića, Sanje Damjanović, Jevta Erakovića i Abaza Dizdarevića, kao i šefa poslaničkog kluba Danijela Živkovića, koji su po funkciji članovi Predsjedništva, u njegov sastav su se našli i Aleksandra Vuković, Predrag Bošković, Nikola Rakočević, Aleksandar Žurić, Zoran Pažin, Andrija Nikolić, Nermin Abdić i Draško Došljak.

Za razliku od prethodnog sastava Predsjedništva, u novom nema Duška Markovića, Milutina Simovića, Mevludina Nuhodžića, Petra Ivanovića, Vlastimira Golubovića i Halila Dukovića.

Po funkciji, mjesto u Predsjedništvu ima i generalni sekretar partije koji bi trebalo da bude izabran na sjednici koja je u toku.

Za veterane DPS-a rezervisan je Politički savjet čije je formiranje, takođe, na dnevnom redu.

U Statutu DPS-a se navodi da partija ima Politički savjet kao savjetodavno tijelo.

''Predsjednika Političkog savjeta bira Glavni odbor i on je za svoj rad odgovoran Predsjedništvu i Glavnom odboru. Sastav i nadležnost Političkog savjeta određuju se aktom koji donosi Glavni odbor. Predsjednik Političkog savjeta rukovodi radom Političke fondacije Demokratske partije socijalista '' navodi se u Statutu DPS-a.

Pored navedenog, Glavni odbor DPS-a bi na današnjoj sjednici trebalo da donese i odluku o formiranju komisija GO.

Zbog epidemiološke situacije, sjednica Glavnog odbora se održava na dvije lokacije - u Podgorici i Nikšiću.

Portal Analitika