Politika

Niković: Borba protiv organizovanog kriminala je jedan od ciljeva naše koalicije

Organizovani kriminal je jedna od najnegativnijih pojava koja predstavlja veliku političku i ekonomsku prijetnju Crnoj Gori. Posebno plaši činjenica da u Crnoj Gori, uprkos itekako dobrim pravnim propisima, ovaj sve izraženiji problem bilježi sve veći rast, kao i da je veliki broj mladih ljudi involviran u ove nezakonite aktivnosti, poručio je  Redžep Niković, poslanički kandidat pokreta “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”. 

Niković: Borba protiv organizovanog kriminala je jedan od ciljeva naše koalicije Foto: Pokret Mi možemo
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, kako navodi, uprkos svemu tome, oni na kojima stoji odgovornost i nadležnost za spjrečavanje organizovanog kriminala i korupcije, a to su policija, tužilaštvo i sudovi, nažalost, godinama unazad ne djeluju adekvatno, a ni koordinirano.

"Negativne pojave zahtijevaju sinergetsku akciju policije , sudstva i tužilaštva, ali i cijele društvene zajednice. Da bi se postigli ozbiljni rezultati institucije sistema prije svega moraju biti očišćeni od partijskih, korumpiranih kadrova i zamijenjeni ljudima koj imaju integritet i znanje. Mi znamo i možemo da prekinemo spregu organizivanog kriminala i države, zato u nedjelju glasajte za broj 9", zaključuje Niković. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Krriminalac_neregistrovani
03.06.2023. 11:59

Leglo korupcije i kriminala ti sjedi u vladi i parlamentu. Na terenu su sam izvodjaci radova. Zato su ti dzaba zakoni.

1
0