Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nikolić: Sumnjamo da je paranoično ponašanje i lažni osjećaj moći škaljarskog brata Abaza posljedica dejstva određenih supstanci

"Motivisani najboljom namjerom, savjetujemo Abazovića da se podvrgne tretmanima"

Nikolić: Sumnjamo da je paranoično ponašanje i lažni osjećaj moći škaljarskog brata Abaza posljedica dejstva određenih supstanci

Dritan Abazović večeras je uzurpirao nacionalnu frekvenciju, i u produženom trajanju osvetničke histerije, jake paranoje, praćene osjećajem neograničene moći, sebe crnogorskoj javnosti predstavljao kao tužioca, sudiju i dželata, poručio je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić. 

Nikolić: Sumnjamo da je paranoično ponašanje i lažni osjećaj moći škaljarskog brata Abaza posljedica dejstva određenih supstanci Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Napadao je, podsjeća Nikolić, novinare, crtao mete, izricao optužnice, ovjeravao presude, preuzimao ingerencije drugih državnih organa…

"Sa druge strane tužno je bilo večeras slušati snishodljive pokušaje Abazovićevog pravdanja Rusiji i Srbiji povodom posljednjih poteza, kojima ničim nije doprinio i koje su službe krile od njega, kako ih on ne bi osujetio. Tako se pravdali nijesu ni oni što su već decenijama na platnom spisku tih zemalja", ističe Nikolić. 

Odlazeći premijer Dritan Abazović kazao je kako je znao da će ANB pokrenuti akciju u kojoj je više desetina lica osumnjičeno za saradnju sa ruskim tajnim službama.

Abazović, kako kaže Nikolić, za koga danima izlaze dokazi da je sarađivao sa škaljarskim klanom, da je po nalogu vrha tog klana sprovodio kadrovsku politiku u bezbjednosnim službama, da je imao kriptovanu komunikaciju sa vođom tog klana, da je primao direktne naloge od glavnog ruskog čovjeka iz BIA, dakle osoba takvih kontakata i karakteristika, "ima suludu zamisao da sebe po svaku cijenu prikaže kao borca protiv kriminala i zarad tog nemogućeg cilja, danima ovakvim i sličnim ispadima maltretira crnogorsku javnost". 

"Imajući u vidu učestalost ovih Abazovićevih ispada, težinu optužbi koje izriče na račun nevinih ljudi, targetiranje novinara, ugrožavanje njihovih života, tendenciozno crtanje meta pojedincima, a uzimajući u obzir njegove konekcije sa narko klanom, opravdano sumnjamo da je ovako njegovo stanje rezultat dejstva određenih supstanci koje kod osobe prouzrokuju nekontrolisano ponašanje praćeno paranojom i osjećajem neograničene moći.

Motivisani najboljom namjerom, savjetujemo Abazovića da se podvrgne tretmanima koji su preporučeni u ovakvim stanjima, i pokuša da povrati kontrolu nad svojim ponašanjem a da do tada na minimalni nivo svede svoja javna pojavljivanja", zaključio je Nikolić. 

 

Abazović predlaže - rekonstrukciju Vlade koja je pala u avgustu
0
Abazović predlaže - rekonstrukciju Vlade koja je pala…
01.10.2022 22:47

 

Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
H Hunter6
01.10.2022. 22:52

Pukao je Kudravi od muke jer ce sad morati da plati Vucicu i Putinu za gubljenje operativaca!

17
0
m montenegrina4ever_neregistrovani
01.10.2022. 21:32

Apsolutna istina!Što bi mladi rekli “pukao je”,odnosno razotkriven je, zapleo se u svojim lažima i samo je pitanje ko su ti ljudi iz URE koji ga i dalje podrzavaju!?Katastrofa

32
1
D Docleatic_neregistrovani
01.10.2022. 21:28

Uvijek,ali uvijek kada je Abazdović u pitanju morate koristiti termine -"mafijaš", "saradnik narko mafije", "kriminalac".Šta ste se do sada ustručavali ???

32
5
l lijeceni_narkomani_neregistrovani
01.10.2022. 21:57

@Docleatic_neregistrovani Pa da najbolje je prebacat sa sebe na druge .

5
15
M Marko_neregistrovani
01.10.2022. 21:19

Ili neka promijeni dilera...ko zna sta mu uvaljuju

39
2
H HercegNovi_neregistrovani
01.10.2022. 21:12

Uvjerio sam se da je ovaj covjek duboko umijesan u kriminal.I stvarno se odao onim da ce ANB morati da pokaze dokaze.Znaci,iznenadjenje za njega.I ocigledno je da nije znao nista u vezi toga.Zaobidjen.Uskoro ce mu biti i zapecacena politicka karijera.

38
2
N NovakRamov_neregistrovani
01.10.2022. 22:04

@HercegNovi_neregistrovani Da ANB i ne zaboraviti strane sluzbe pokaze dokaze bratu,da bi BIA i FSB vidjeli ko je dje i koliko su siroko provaljeni.Onome kome bude trebalo da se pokaze,tome ce biti i pokazano i sve objasnjeno.Do tada oni koji imaju razloge za brigu mogao bih preporuciti sto vise sredstava za umirenje ili kod Sveta na psihijatriju u BG.

18
1
k krtola_neregistrovani
01.10.2022. 21:06

Najeo se ludijeh gljiva, pa ima halucinacije.

37
2